'Açık satılan peynir ve tereyağ satın almayın'

Güncelleme Tarihi:

Açık satılan peynir ve tereyağ satın almayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 14:47

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, ramazan ayında vatandaşların, açık satılan peynir, tereyağ gibi ürünleri almamaları, denetimsiz ve kontrolsüz ürünlerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yetkin, Dernek Genel Merkezi'nde ramazan ayında alınması gereken tedbirler ve tüketicilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kamuoyunun gıda fiyatlarında artış olup olmayacağını merak ettiğini belirten Yetkin, ramazan ayında pastırma ve kuru fasulye dışında bakliyat ve et ürünlerinde artış beklemediklerini bildirdi. Yetkin, yaptıkları piyasa araştırması doğrultusunda pastırmada yüzde 10 civarında artış öngördüklerini ifade etti.

Ramazan ayının meyve ve sebze açısından verimli bir döneme denk geldiğine işaret eden Yetkin, bu nedenle meyve ve sebzede ramazan ayına özel bir olmayacağını düşündüklerini kaydetti.

Ramazan ayında denetimlerin çok önemli olduğunu belirten Yetkin, gıdada “sahtekarlık” yapanların, ramazan ayındaki tüketim artışından faydalanmak istediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın özel ekiplerle ramazan ayında gıda denetimlerini artırması, yerel yönetimlerin de eş güdümlü olarak denetimlerini sürdürmesi gerektiğini dile getiren Yetkin, “Üretim mevzuata uygun mu, üretim izni alınmış mı, sıhhi koşullar sağlanmış mı? Bunlara bakılmalı ve denetimler her zamankinden daha sık yapılmalı” dedi.

Vatandaşlara da önerilerde bulunan Yetkin, “Ramazan ayında vatandaşlar açık satılan peynir, tereyağ gibi ürünleri kesinlikle almamalı, denetimsiz ve kontrolsüz ürünlerden kaçınmalı” diye konuştu.

Piyasada 5 liraya sucuk, 10 liraya pastırma satıldığını belirten Yetkin, vatandaşların fiyatı uygun diye bu tür ürünleri tercih etmemesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!