Iğdır: Azeriler öğleden sonra karar verir

Güncelleme Tarihi:

Iğdır: Azeriler öğleden sonra karar verir
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2004 01:46

YAKLAŞAN yerel seçimler Iğdır'ı bir karnaval havasına sokmuş. Iğdır'ın tüm sokak ve caddeleri, parti bayrakları ve başkan adaylarının posterleriyle donatılmış. Kentin içinde bolca olan kahvehaneler de partiler tarafından adeta seçim bürolarına dönüştürülmüş. Her kahve bir partinin karargáhı gibi. Iğdır'ın etnik yapısı nedeniyle seçim yarışının hayli ilginç olacağı bir gerçek...

Partilerden çok adayların Azeri veya Kürt kökenli olmasına önem veriliyor. MHP'li şimdiki başkan Nurettin Aras ile AKP adayı eski başkanlardan Ali Ağrı Azeri oylarına talipler. Karşılarındaki SHP adayı Hasan Alagöz ise Kürt kökenli vatandaşların desteğine sahip. Yarışın da bu üç isim arasında geçeceği tartışılmaz bir gerçek.

ANTRENÖR ADAY

5 yıldır başkanlık yapan Nurettin Aras'ın en büyük şansı, partisi MHP'nin Iğdır'da geniş bir tabana sahip oluşu. Başkan görev süresi boyunca yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu vurguluyor. Bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Iğdırspor'u amatör ligden alarak 2. Lig'e taşıyan Aras'ın kulübe yaptığı hizmetler de oy yarışında önemli rol oynayacak. Iğdır'ı tüm ekonomik sorunlara karşın modern bir kent haline getirdiklerini söyleyen Aras, en büyük sıkıntılardan biri olarak görülen su derdini de Hollanda'dan gelen yardım ile çözeceğinin müjdesini veriyor.

İKTİDAR VAADİ

AKP adayı Ali Ağrı ise tüm toplantılarında seçmenlerine, ‘‘Vereceğiniz oylar, iktidar partisi olmanın avantajlarını bize taşıyacak. Ankara ile bağlantılarımızı güçlendirecek. Biz bu yarışı kazanırsak, Iğdır da şimdiye kadar görmediği nimetleri görecek’’ vaadinde bulunuyor.

Bütün bunları dinleyen vatandaş ise kararını henüz tam anlamıyla vermemiş. Ancak ilginç dedikodular da kulaktan kulağa dolaşıyor. Özellikle dışardan birçok seçmenin Iğdır'a getirilerek oy kullanacağı söylentisi hayli yaygın durumda. İlginç espirileriyle seçimi yorumlayan işadamı İbrahim Güzelsoy bu konuda, ‘‘Azeriler seçim günü öğleden sonra kararını verir. Kim öndeyse onun yanında toplanırlar’’ ifadesiyle Iğdır'daki yarışın son ana dek çözülmeyeceğinin işaretini veriyor.

MHP ÖNDE GİBİ

Şimdiki başkan MHP'li Nurettin Aras biraz önde gibi. Vatandaş kızsa da, eleştirse de, ‘‘Oyum Reis'e’’ diyor. Aras'ı en çok zorlayacak isim ise daha önce belediye başkanlığı yapmış olan AKP adayı Ali Ağrı. Kazanırsa sürpriz olmaz. SHP adayı Hasan Alagöz ise Kürt oylarıyla yarışta güçlü konumda. Ancak SHP ile ittifak DEHAP'lıların bir bölümünü kızdırmış. Bu kızgın oylar AKP'ye kayabilir.

Yarışıyorlar

Şimdiki başkan MHP'li Nurettin Aras ile daha önceden bir dönem başkanlık yapan AKP adayı Ali Ağrı arasındaki çekişmeden kimin galip çıkacağını son dakikada kararsız seçmen belirleyecek. Eski ülkücülerden Timur Selçuk'un da desteğini alan Ali Ağrı, vatandaştan iktidar için oy talep ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!