TrafiÄŸe önlem 24 gün sonra

Güncelleme Tarihi:

Trafiğe önlem 24 gün sonra
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

Günlerdir devam eden trafik çilesi dün Hürriyet Dünyası'nın olaya el koymasıyla birlikte başka bir boyut aldı. Dokuz saat süren canlı yayınımızın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluşturdu. Planlamalar yaptı ve bugün trafikte uygulanmak üzere 9 maddelik çözüm önerisi yayınladı. Uygulamadan ise hemen sonuç alındı.

Haberin Devamı

ALINAN ÖNLEMLER SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin yol yapımı süren Fatih Sultan Mehmet köprüsü için Pazartesi gününü beklemeden aldığı trafik önlemleri sonuç vermeye baÅŸladı. Alınan önlemler sürücülerin giÅŸelerden rahat bir ÅŸekilde geçiÅŸini saÄŸladı.Â

İstanbul Belediyesi'nden yapılan açıklamada Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar ve bu çalışmaların yol açtığı trafik çilesine karşı önemler Pazartesi gününü beklemeden uygulanmaya başladı. Gece boyunca araç sürücüleri rahat bir şekilde gişelerden geçiş yaptı. Açıklanan önlemler kapsamında şehirlerarası yolcu otobüsleri 00.00 -05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü'nü kullanacaklardı. Ancak önlemlerin birinci gününde buna gerek kalmadı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafikte hiçbir aksaklığın olmaması şehirlerarası otobüslerin Boğaz Köprüsü'nü fazla kullanmasına gerek bırakmadı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde araç sürücüleri rahat bir şekilde gişelerden geçiş sağladı. Bazı sürücüler birkaç gün önce geçtikleri gişelerden 4-5 saatte geçemediklerini alınan önlemler sonucunda 10-15 dakikada geçiş yaptıklarını söyledi. Ayrıca alınan bir diğer önlemde, FSM Köprüsü Avrupa ve Anadolu girişlerinde ambulans, çekici ve itfaiye araçları hazır bekletiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı diğer önlemlerde birkaç gün içinde uygulanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

FSM'DE BAYRAM HAVASIÂ

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde 3 ay sürecek onarım çalışmaları nedeniyle üç gün boyunca İstanbullular'a çile çektiren trafik dün alınan önlemlerle beraber bayram havası yaşadı. Hürriyet Dünyası'nın önceki gün, 9 saat süren canlı trafik akışı ve muhabirleri aracılığıyla yaptığı yayınların etkisiyle saat 16.00'dan itibaren trafiğin normale dönmesi ve dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın uygulamaya koyduğu 9 maddellik önlem paketi etkisini gösterdi ve FSM'de trafik çilesi sona erdi.

FSM'DE BAYRAM HAVASI - FOTO GALERÄ°

Normalde 4 gidiş 4 geliş yolu bulunan FSM'de iki şeritte süren çalışmalar nedeniyle Anadolu'dan Avrupa'ya geçişteki bir şerit aksi istikamete ayrılarak 3 gidiş 3 geliş olarak düzenlendi. Köprüdeki 22 gişeden 3'ü kapatılıp köprü sonrası da kademeli olarak 4 şeride köprü girişinde ise 3 şeride düşürüldü.Trafik polisleri hem gidiş hem de dönüş istikametinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sürekli görev yaptı. 

Ä°STANBUL'A 9 EMÄ°R

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden bakım çalışması nedeniyle oluşturulan kriz masasında İstanbul için 9 karar verildi. Başkan Kadir Topbaş, alınan kararlar için Pazartesi gününü beklemeyerek bugünden itibaren uygulanması talimatını verdi. Dün Hürriyet Dünyası'nın gündeme getirdiği FSM'deki tuvalet sorunu da alınan önlemler arasında yer aldı. Buna göre köprülerde mobil büfe ve WC kurulacak. Ulaştırma Bakanlığı yol darlığını gerekçe göstererek tuvalet yapılmayacağını açıklamıştı.

BUGÜN İTİBARİYLE UYGULANACAK ÖNLEMLER

1- Çalışmalar boyunca FSM köpründe gişe alanındaki yığılmaların engellenmesi ve şerit disiplininin sağlanabilmesi için köprüdeki aktif şerit sayısı dikkate alınarak en fazla 6 gişeden araç geçişine izin verilmesine,
2- Şehirlerarası yolcu otobüslerinin 24.00-05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü’nden de geçmelerine izin verilmesine,
3- Hafriyat kamyonlarının FSM köprüsünü sadece 24.00-05.00 saatleri arasında kullanmalarına,
4- Çalışmalar sırasında trafik denetim elemanları ve mobil ekiplerle denetimlerin artırılmasına,
5- FSM Köprüsü Avrupa ve Anadolu girişlerinde ambulans, çekici, itfaiye araçlarının bulundurulmasına,
6- FSM Köprüsü Avrupa ve Anadolu girişlerine mobil büfe ve WC konulmasına ve İBB zabıta ekiplerince kontrol edilmesine,
7- Küçüksu-İstinye arası yolcu denizden yolcu taşıması yapılmasına ve İETT otobüsleri ile bu taşımacılığın desteklenmesine,
8- Çalışmaların hızlandırılarak iş programına uygun olarak zamanında bitirilmesinin sağlanmasına,
9- 24 saat izlenen yol durumu ile ilgili, bilgilendirmelerin yapılmasına ve araçların uygun güzergahlara yönlendirilmesinin sağlanmasına, bunun için yayıncı kuruluşların bilgilendirilmesine karar verilmiştir.



Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!