Bodrum hırsızları Arsen Lupen gibi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum hırsızları Arsen Lupen gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 00:00

Çoğu ünlülere ait 30’dan fazla villayı soyan hırsız çetesinin 4 ay önce bölgeye gelip villa kiraladıkları ve büyük soyguna kadar hem tatil hem de keşif yaptıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BODRUM’un, Yalıkavak beldesinde, aralarında çok sayıda ünlüye ait olanların da bulunduğu 30’un üzerinde villaya girip, para, mücevher ve çok sayıda değerli eşyayı çalan hırsızlar, 4 ay önce beldede villa kiralamışlar. Güvenlik kamerası ve jandarmanın istihbarat çalışması sonucu 8 araçla gelen yaklaşık 30 kişilik hırsızlık çetesinin, hem tatil hem de keşif yaptıkları tespit edildi. Çete üyelerinin yanlarındaki genç kızlarla partilere katıldıkları, bu partilerde işadamlarını takibe aldığı, villalarının yerlerini öğrendiği, ardından da bu vilların çalışanları ile ilişki kurdukları anlaşıldı. Çete üyelerinin komşu villalardaki lüks partilerde de boy gösterdikleri ortaya çıktı. Şu ana kadar hırsızlık olayları ile ilgili gözaltına alınan olmazken, büyük bölümü villa çalışanı 24 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Jandarmanın hırsızların yakalanması için elinden geleni yaptığını belirten işadamı Ali Şen, “Anladığımız tek şey, hırsızların Arsen Lupen gibi çok profesyonelce çalıştıkları. Aksi takdirde bu şekilde kameralarla çok iyi korunan villa ve malikanelere girmekleri çok zor” dedi.

Kibar hırsız

Haberin Devamı

Arsen Lupen, 1907’de romancı Maurice Leblanc tarafından yaratıldı. Zarif, neşeli ve zeki bir adam olan Arsen Lupen, çeşitli kılıklara bürünür, soyacağı eve balkondan, bacadan ve pencereden girer. Kibar hırsız, daima mücevher, değerli eşya, sanat eserleri aşırır ve ayrıca soyduğu kimseleri gülünç duruma düşürür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!