Olaylarda ölenlerin sayısı 52'ye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Olaylarda ölenlerin sayısı 52ye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 21:01

Nijerya'nın Jos kenti yakınında düzenlenen saldırılar sonucu bölgedeki Hristiyan köylerinde ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi.

Nijerya Kızılhaçı yetkilisi Andronicus Adeyemo, yardım görevlilerinin saldırılarda 52 kişinin öldüğünü belirlediğini, 300'ü aşkın kişinin de yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Bölgede yıllardan beri süren şiddet olaylarını sona erdirmek için oluşturulan polis ve askerlerden oluşan görev gücünün sözcüsü Mustafa Salisu, daha önce yaptığı açıklamada saldırıda 37 kişinin öldüğünü belirtmişti.
Salisu, çok sayıda köye yönelik dün erken saatlerde başlayan kapsamlı saldırıların, bazıları polis üniforması ve hatta kurşun geçirmez yelekler giymiş, sayıları yüzleri bulan silahlı kişilerce düzenlendiğini kaydetmişti.
Hristiyan kuruluşu Stefanos Vakfı'nın yöneticisi Mark Lipido ise tamamı Hristiyanlara ait 13 köyün saldırıya uğradığını söyledi.Lipido saldırılarla ilgili Müslüman Fulani azınlığını suçladı.
Lipido'nun suçlamasına karşın, “Miyetti Allah Fulani Çobanlar Birliği”nin Pleato Eyaleti Başkanı Nureddin Abdullahi saldırıyla ilişkileri bulunduğu iddiasını reddetti.
Abdullahi, saldırıların Müslümanların yerleşim birimlerine saldıran ve büyükbaş hayvanlarını çalan Hristiyan çiftçilerce düzenlendiğini ileri sürdü.
Nijeryalı yetkililer ise saldırıların sorumluları hakkında yorumda bulunmayı reddediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!