Çevreci profesör festivale alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Çevreci profesör festivale alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:08

“Çevreci profesör” olarak bilinen İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve beraberindekiler, içki-sigara denetimi yapmak istedikleri Parkorman'daki festival alanına alınmayınca görevlilerle tartışma yaşadı.

Yeşilay görevlileriyle İTÜ Ayazağa Yerleşkesi önünde buluşan Kural, daha sonra içki-sigara denetiminde bulunmak üzere, festivalin yapıldığı Parkorman'a gitti.
Festival alanına girmek isteyen Kural ve beraberindekiler, gerekli izinleri aldıklarını söylemelerine rağmen kapıdaki görevliler tarafından içeriye alınmadı.
Kural'ın içeriye girmek için ısrar etmesi üzerine, görevliler ile aralarında tartışma yaşandı.
Festival alanına giremeyen Kural, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin gençleri alkole özendirdiğini, kamuya açık alan olan festival alanında yasak olmasına rağmen sigara içildiğini söyleyerek, 3 gündür kendilerine bu konuyla ilgili şikayetler geldiğini kaydetti.
Konuyla ilgili olarak Şişli Kaymakamı ile görüştüklerini ve Kaymakamlık tarafından alanın denetlenerek ceza kesildiğini ifade eden Kural, şöyle devam etti:
“Ben 62 yaşındayım, tamamen gençler için çalışıyorum. Benim hiçbir çıkarım yok. Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği'nin başkanıyım. Yeşilay ile beraber sivil toplum kuruluşları olarak yasaları uygulamaya çalışıyoruz. Yasada, 'Konser alanında kesinlikle sigara içilmez, içki açık alanda içilmez' diyor. Bu kadar genci içkiye alıştırıyorlar. Zaten bu etkinliğin sponsoru da bir bira şirketi. Çocuklara içki ve sigara satılması için bir oyun bu. Bunu bozmaya çalıştık ancak kaba kuvvet kullandılar ve bizi içeri almadılar. Beni bu yaşımda hırpaladılar.”
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Basın Danışmanı Ali Yiğit ise gençlerin alkol ve sigaraya alışmasını engellemek için bu denetimi yapmak istediklerini söyledi.
Festivallerin gençlere masum bir biçimde sunulduğunu ancak bu tarz ortamların alkolü teşvik ettiğini söyleyen Yiğit, alana kötü niyetle gelmediklerini, amaçlarının gençleri uyarmak olduğunu belirtti.
Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği'nin avukatı Ekrem Çatalkaya da alana girmek için bütün yasal izinleri aldıklarını ancak içeri girmelerinin engellendiğini ve kendilerine kaba kuvvet uygulandığını söyledi.
Çatalkaya, ilgili kişiler hakkında dava açacaklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!