Sorular çalındı iddiası sosyal alemi salladı

Güncelleme Tarihi:

Sorular çalındı iddiası sosyal alemi salladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı iddiası ortalığı karıştırdı. İlk iddia dün saat 16.30 sıralarında sınavdan sonra Dicle Haber Ajansı’ndan geldi.

Haberin Devamı

Ajans, iddiayla birlikte KPSS kitapçığının bazı sayfalarını da yayınladı. Geçmişte de skandallarla anılan ve milyonlarca adayın girdiği KPSS ile ilgili bu iddia internette bomba etkisi yarattı ve sosyal medyada hızla yayıldı. Sınava giren yüzlerce kişi gazetemizi aradı ve şikâyette bulundu. 2010 yılındaki KPSS’de eğitim bilimleri bölümü, soruların çalınması nedeniyle iptal edilmişti.

Kasıtlı servis edildi

Bu iddialarla ilgili acil toplantı yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM), dün akşam saatlerinde yazılı açıklama geldi. KPSS sorularına yönelik iddiaları “asılsız” olarak nitelendiren ÖSYM, “Bu tür yalan ve asılsız haberlere itibar etmeyin” ifadesini kullandı.

Açıklamada, şöyle denildi: “Bazı internet sitelerinde iddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik gibi diğer detayların soruların, sınava giren aday veya adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!