Nişantaşı girişimcisi yemeğe nasıl sızdı

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı girişimcisi yemeğe nasıl sızdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Kokteyl fareleriyle sık sık karşılaşırım ama böylesine dar tutulan bir yemek davetine bile sızabilen Nişantaşı girişimcisine hayret ettim doğrusu

Haberin Devamı

Dün gece Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Don Giovanni temsiliyle başladı bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali. Festivalin sponsoru Denizbank’ın Beyazıt Öztürk’lü reklamını mutlaka görmüşsünüzdür televizyonlarda. Operaya giden Cuma... İşte o festival.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen geçen salı akşamı 15-20 kişilik bir basın grubunu davet ettikleri yemek düzenlediler Ortaköy’deki Radisson Oteli’nin teras katında.
Çıldırtıcı İstanbul trafiğinden güç bela, tek parça halinde kendimi mekâna attığımda beni sakinleştiren az önce canımdan bezdiren İstanbul’un muhteşem manzarası oldu yine.
Festivalin Sanat yönetmeni Yekta Kara, Rengim Gökmen ve Hakan Ateş tek tek ilgilendiler gelen konuklarıyla. Hıncal Uluç, Nebil Özgentürk, Nilgün Cerrahoğlu ve Metin Uca’yı koyu bir sohbette buldum. Hemen arkasından Tufan Türenç, Pınar Türenç, Zeynep Oral ve Serfiraz Ergun geldi. Tanımadığım bir-iki sima daha vardı ama herhalde sponsor firmanın özel davetlileriydi.
Yemek öncesinde verilen kokteylde hal hatır sormalar, içilen şarap üzerine sohbetler sırasında dikkatimi çekti o genç adam... Adının Hakan Çankaya olduğunu söylüyordu tanıştığı kişilere. Rengim Gökmen’in ismini belli ki ilk kez duyuyordu ve neden ‘Rengin’ olmadığını soruyordu. Rengim Bey de bütün kibarlığıyla cevap vermeye çalışıyordu kendisine. Bir ara muhabbetlerine tekrar kulak kabarttığımda insan sesinin ne kadar önemli olduğunu anlattığını fark ettim. Hayatını müziğe adamış bir müzik adamına insan sesinin önemini anlatan bu heyecanlı arkadaş kim olabilir diye aklımdan geçmedi değil. Ama üzerinde fazla durmadım.

Haberin Devamı


BİR DE TEZAHÜRAT YAPTI

Kokteylden yemeğe geçilirken Hürriyet’ten Doğan Hızlan, Sedat Ergin, Hami Çağdaş ve İhsan Yılmaz ile Radikal’den Cem Erciyes de dahil oldu davete.
Yemekteki oturma düzeninde Rengim Gökmen ile Hakan Ateş’in ev sahipliği yaptığı masada gördüm bu kez ‘heyecanlı’ Hakan Çankaya’yı.
Gecenin mana ve ehemmiyetine dair konuşmalar yapılırken Rengim Gökmen ve Hakan Ateş’i alkışlamasına ve tezahüratına bakılırsa bileğini kesseler Don Giovanni kanı akacak gibiydi. Bu tutku Yekta Kara’nın da dikkatini çekmiş olacak ki merak edip sormuş hangi yayın grubundan olduğunu. Genç adam Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in yakın bir arkadaşı olduğunu söylemiş önce. Masada ufaktan kim olduğu yönünde fısıltılar yükselince bu kez Nilgün Cerrahoğlu tekrarlamış soruyu. Ona da Girişim Grubu’ndan cevabını vermiş. Hangi Girişim Grubu diye üzerine gidince de Nişantaşı Girişim Grubu deyip foyasının ortaya çıktığını anlayarak mekânı sessizce terk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!