TOKİ Başkanı: "Bodrum katlardaki kapıcı dairelerini iptal edeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Başkanı: Bodrum katlardaki kapıcı dairelerini iptal edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 14:21

Samsun'da sel bölgesinde incelemelerde bulanan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Karabel, “Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarındaki bodrum katlardaki kapıcı dairelerini iptal edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Karabel, Samsun'daki sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında inceleme yaptı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karabel, bodrum katlarda bulunan kapıcı dairelerini iptal edeceklerini söyledi.

Karabel, şöyle konuştu:
“Bizim burada elimizde bulunan mevcut dairelere veya Samsun Büyükşehir Belediyesiyle yapacağımız görüşme neticesinde eğer uygun bir alan bulursak oraya yapacağımız bir blok ile kapıcı dairelerini konuşlandıracağız. Bu mümkün değilse elimizdeki mevcut bloklardan zemin katlardaki daireleri kapıcı dairesi olarak vereceğiz. Ve bodrum katlarındakileri iptal edeceğiz.”


Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatları doğrultusunda bol yağış alan Karadeniz Bölgesi'nde ve bundan sonra yapılacak ihalelerin tamamında bodrum katlarında iskan yapmayacaklarına dikkat çeken Karabel, “Bundan sonra bloklarımız zemin katlardan itibaren kullanacağız. Bodrum katları da daha değişik amaçlarla kullanacağız” dedi.

'Bloklarımızda değil bir santim bir milim bile oynama olmaz'

Selden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Karabel, konuşmasına şöyle devam etti:
“Burası gecekondu dönüşüm alanıdır. Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve TOKİ olarak 2006 yılında protokol yaptık ve buradaki bin 363 hak sahibi vatandaşımızla görüşmeler yapıldı. Bin 172'si ile mutabakat sağlandı. İlk ihalemizi 2008 yılında 960 konut olarak yaptık.

Haberin Devamı

Bunları 2010 yılında iskan ettik, vatandaşlarımızı konutlarına soktuk. Geri kalan 365 vatandaşımızı da en kısa sürede bitecek olan bin 344 konutumuzda dairelerini verip teslim edeceğiz. Şuan inşaatlarımız devam etmektedir.”

SEL FELAKETİNİ BÖYLE ANLATTI / WEB TV

Sel gecesi debisinin maksimum 299 metreküp saniye olması gereken Yılanlıdere'nin 3.5 saat süren yağış neticesinde 710 metreküp saniye çıktığını vurgulayan karabel, “Bu da hesaplanan maksimum debinin 3 katı oranında bir yağış vardır. Büyük bir afet olmuştur. Burada bizim konutlarımız tamamen sağlamdır, herhangi bir sıkıntı yoktur. Mevcut imar planına göre yapılmıştır. Bazı vatandaşlarımızın korkuları var tabi ki haklı olarak, her blokumuzun altında 13-14 metre derinliğinde radye temelin altında 80 santim çapında demirli kazıklarımız mevcuttur. Burada değil bir santim, bir milim bile oynama olmaz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Daha sonra Karabel, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte TOKİ konutlarında vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!