Personel alımında torpil olmuyor mu

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin; Ak Parti’nin siyasi kadrolaşmasının ülkemizde yol açtığı sorunlara, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin belediye hizmetlerini yerine getirmede yetersiz kalmasına değinmesi ile ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın değerlendirmelerini dün gündeme getirmiştik.

Haberin Devamı

Nazlıaka soruyor, Bakanlık Ankara Büyükşehir için kaç soruşturma izni verdi

Bugün de Nazlıaka’nın, Başbakan Erdoğan’a yönettiği 14 soru özetle şöyle:
“Partinize mensup, bürokrasi deneyimi de olan bir belediye başkanın da tespit ettiği gibi iktidara yakın olmaktan başka özelliği bulunmayan, sadece dünya görüsü nedeniyle göreve atanan bazı idareciler, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden eşit ve tarafsız bir şekilde yararlanmasını engellemiyor mu? Bu durum Anayasa ve ilgili kanunlara aykırı değil midir? Yasalara aykırı olarak gerçekleşen bu atamalar konusunda açılan idari ve adli soruşturma var mıdır? Sonuçları nedir? 2007-2012 tarihlerinde görevden alındıktan sonra alındığı göreve dönmeyi mahkeme kararıyla hak eden yönetici sayısı nedir? Başkanın bu eleştirileri, Ak Parti iktidarında mesleki eğitim ve deneyimden yoksun idarecilerin devletin kilit noktalarına atandığı, kamuya yapılan personel alımlarında torpil yapıldığı iddialarını ispatlamıyor mu? Kamuya yapılan atama ve alımlar için başvuranlara adil davranılması, şeffaflığın ve tarafsızlığın sağlanması için hangi önlemler alınacaktır? Kamuya yapılan atamalarda mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapıldığı iddiaları doğru mudur? Partinizin belediye başkanı tarafından yapılan değerlendirmeler kamudaki atamalarda tarikat ve cemaatlerin etkin rol oynadığı iddialarını doğrulamıyor mu?

Haberin Devamı

KAMU KAYNAKLARI

Ankara’da okulların toplam derslik sayısı ve öğrenci ortalaması; anaokuluna gitmeyen çocuk sayısı kaçtır? Bu sayının erkek ve kız öğrenciler ile illere göre dağılımı nedir? Spor salonu bulunmayan okul sayısı kaçtır Ankara’da? Su deposu bulunmayan okul var mıdır?
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kamu kaynaklarını doğru kullanmadığı, belediyeye ait iş ve işlemlerde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı yönünde sayısız belge, olay ve iddia kamuoyuna yansımaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından bu güne kadar izin verilen soruşturmaya sayısı kaçtır? 2009-2012 tarihlerinde arasında Ankara Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapmak için görevlendirilen müfettiş sayısı ve yapılan incelemelerin sonucu nedir?”
Nazlıaka’nın soruları ilginç; bakalım cevaplandırılacak mı?

Haberin Devamı

Alo 188 ve Alo 112 farklı hizmetlerdir

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, “Alo 188 ambulans ne iş yapar” (26.6.2012) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı:
“Alo 188 Ambulans 2002 yılında doğum hastaları, yatalak hastalar ve diyaliz hastalarının evden hastanelere, hastahanelerden de evlerine nakledilmeleri için kurulmuş olup acil vakalara müdahale eden tam donanımlı bir hizmet değildir. Bu servisimiz 112 acil servis gibi acil müdahale yetkisi olmadığından, hayati riski bulunmayan stabil hastaların nakli için kullanılan hasta nakil ambulans ve araçlardan oluşmaktadır. Alo 188 ambulans hizmetlerimiz, 112 acil servis gibi acil vakalara müdahale söz konusu olmadığından hasta nakilleri talep sırasına göre yapılmaktadır. Yine bu ambulanslar Belediyemizce düzenlenen etkinliklerde görevlendirilmektedirler.”
 
Biliyor musunuz

Haberin Devamı

ÇANKAYA Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, ‘Sokaklar Gençlerindir!’ projesiyle tüm Başkentliler’i 14–15 Temmuz’da Yüksel Caddesi’ne davet ettiğini; etkinlik kapsamında ‘Ayrımcılık ve Nefret’, ‘Gençlik ve Sosyal Haklar’, ‘Gençler Her Yerde’, ‘Barınma Hakkı’, ‘Tutuklu Öğrenciler’ ve ‘Genç Kadınlar’ konulu atölye çalışmaları ve sokak panelleri düzenlenecek, tiyatro ve müzik gösterileri yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları