Adli kontrol olabilir

Güncelleme Tarihi:

Adli kontrol olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu milletvekilleriyle ilgili isnat edilen suçlarda üst sınır 3 yıldan fazla olduğu için bugüne kadar adli kontrol uygulanamadığını belirterek, “Ama şimdi sınır kaldırıldığı için mahkeme karar verdiği takdirde uygulayabilir” dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, dün katıldığı Gençlik Daireleri ve Türk Aileleri Çalıştayı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:
“Mahkemelerin imtiyazına son veren bir düzenleme oldu. Bu yüzden atılan adım, anayasamızda ifadesini bulan, hukuk devleti ilkesini güçlendiren bir adımdır. CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürebilir, götürmese zaten şaşardım. Anayasa Mahkemesi, ne karar verecek, göreceğiz. Ama düzenlemenin Anayasa’ya aykırı bir yönü olmadığını düşünüyorum. Bu düzenleme, imtiyazları ortadan kaldırdığı, savunmayı güçlendirdiği için hukuk devleti adına atılmış bir adımdır.

Mahkemenin takdiri

Şu anda tutuklu milletvekilleriyle ilg Biz mahkemeye tutuklama yerine serbest yargılama için kullanabileceği yeni bir tedbir imkanı verdik. Bunu artık hakimler ve mahkemeler değerlendirecektir.”  

Haberin Devamı

Gül’den jet onay

Cumhurbaşkanı Gül,  “3. Yargı Paketi”ni onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, “Sayın Cumhurbaşkanımız adı geçen kanunu, ‘tutukluluğa neden olan koşulları biraz daha ağırlaştırdığı, şartlı tahliyelerin erkene alınmasına zemin hazırladığı ve mağduriyetleri azalttığı’ gerekçesiyle beklemeden onaylama kararı almıştır” dedi.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!