"Türk bilardosu dünyanın zirvesinde"

Güncelleme Tarihi:

Türk bilardosu dünyanın zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 11:38

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Türkiye'de 21 bin lisanslı bilardocu bulunduğunu belirterek, “Şu anda Türk bilardosu dünyanın zirvesinde diyebiliriz” dedi.

Kurugöllü, Ulaç Bilardo Spor Salonu'nda düzenlenen, “3 Bant Yükselme Ligi”ni izlemek üzere geldiği Elazığ'da, bilardonun 1800'lü yıllarda Avrupa ülkelerinde oynanmaya başladığını ve 1900'lü yıllarda ise Türkiye'ye geldiğini bildirdi.

Bu sporun ülkede ilk önce saraylarda, köşklerde oynandığını dile getiren Kurugöllü, ancak gelinen noktada illerde, ilçelerde, Türkiye'nin her yerinde bu sporun yapılabileceğini kaydetti.

Kendilerinin göreve geldiği zaman bilardoda branş sayısının oldukça az olduğunu, sadece 16 sporcunun üst grupta mücadele ettiğini belirten Kurugöllü, şunları söyledi:
“Biz geldikten sonra bunun önünü açtık ve Türkiye'nin dört bir tarafından 600-700 kişinin katılımıyla şampiyonalar yapıyoruz. Tüm branşları açtık. Lisanslı sporcu sayımız 21 bin. Bilardomuzun dünyadaki başarısına geldiğimizde, dünyada ilk 3 arasındayız diyebiliriz. Milli takımlarda bu yıl hariç, ondan önceki iki yılda üst üste milli takımlar şampiyonuyduk. Bu yıl o unvanımızı kaybettik ama önümüzdeki yıl inşallah tekrardan alacağız. Şu anda Türk bilardosu dünyanın zirvesinde diyebiliriz.”

Uğur Kurugöllü, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını ve bu çerçevede okullara da bilardo masalarının konulacağını hatırlatarak, bu sayede toplumda bilardonun tam manası ile hak ettiği yere kavuşacağına inandığını söyledi.

Daha önce Talim Terbiye Kurulu'nun “Okullara bilardo masası konulamaz” kararı olduğunu ancak yapılan proje ve anlaşmayla birlikte bunun kalkığını ve yaklaşık 250 okula bilardo masasının konulduğunu aktaran Kurugöllü, “Çok kısa bir süre sonra okullarda da yarışmalarımız başlayacak, bilardo ondan sonra tamamen hak ettiği yere gelecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!