5 yıldızlı otellerin şezlong kavgasında kaymakamlıktan şok haber

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı otellerin şezlong kavgasında kaymakamlıktan şok haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 14:40

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde 5 yıldızlı iki otelin personeli arasında dün sahilde yer kullanımı nedeniyle çıkan kavganın ardından bugün Kaymakamlık devreye girdi. Kaymakamlık, bugün her iki otelin şemsiye ve şezlonglarını toplattı.

Haberin Devamı

Göynük Beldesi’nde sahile cephesi bulunan 5 yıldızlı bir otelin önündeki alanda yer isteyen 5 yıldızlı bir başka otelin çalışanları arasında dün öğle saatlerinde tartışma çıktı. Tartışma sırasında şezlong ve şemsiyeler havada uçuştu. Otelin diğer çalışanları ve turistlerin araya girmesiyle son bulan kavganın haberi, Kemer Kaymakamlığı’na ulaştı. Otel yöneticileri ve çalışanlarının jandarma karakolunda ifade vermelerinin ardından Kaymakamlık her 2 otele yazı göndererek, şemsiye ve şezlongların kaldırılacağını bildirdi.

KAVGANIN ARDINDAN ŞEZLONLAR TOPLANDI / Foto Galeri

Kemer Kaymaklığı, dün aldığı kararı bugün uygulamaya soktu. Kaymakamlık, yaklaşık 2.5 aydır devam eden ve tüm uyarılara rağmen uzlaşmayan 2 tesisin plajdaki tüm şezlong ve şemsiyelerini otel müşterilerinin güneşlendiği sırada toplattı. Şezlong toplama işlemi saat 09.00’da Göynük Belediyesi Fen İşleri, Göynük Belediyesi Zabıta ekipleri, Kemer Jandarma ve Kemer Mal Müdürlüğü personeli gözetiminde başladı.

'YAŞANANLAR ZORBALIKTIR, ZORBALIĞIN ARKASINDA DA MAALESEF DURUYORLAR'

Duruma tepki gösteren 5 yıldızlı otellerden birinin müdürü Sezer Özdemir, resmen bir yerel yönetim faciası yaşandığını, turizme zarar verildiğini söyledi. diğer otelin müdürü Coşkun Ardahan ise şöyle dedi:
"Dünden bu yana enteresan olaylar oluyor. Kendi işimize balta vuruyoruz. Sahilde 800’e yakın turistimiz bulunuyor. Kaymakamlık talimatıyla misafirlerin altındaki şezlongları toplatarak mağduriyet yaratılıyor. Dayanak ve gerekçe olmaksızın tebliğ edilmeden bir talimatla durum buraya getiriliyor. Diğer tesisin sahibinin, 'Kaymakamlığın onayıyla 100 metrelik bir yer almak istiyoruz' şeklinde basına yaptığı bir açıklama var. Bununla birlikte dün bize ait alanda yer alan şezlongları atıp kendi şezlonglarını yerleştiriyorlar. Bu tamamen bir zorbalıktır. Maalesef bu zorbalığın arkasında da duruyorlar."

'OLAY DURUMU DAHA DA KÖTÜYE GÖTÜRECEK'

Turistlerin durumdan şikayetçi olduğunu ve tur şirketlerine şikayetlerini bildirdiklerini anlatan Ardahan, "Onlar da şaşkınlık içerisinde. Bu durum yabancı basına da yansırsa kötü giden 2012 turizmi daha da dibe vuracaktır. Turizm sezonunun ortasında yerel yönetim olan kaymakamlığın aldığı kararın bedelini maalesef hepimiz ödeyeceğiz. Biz karşılıklı olarak anlaştık. Kendileri bizden yer talep etti. Kendi alanımızdan 20 metre yer verdik. Ancak dün resmen işgal girişiminde bulunuldu. Arkadaşlarımızın da buna müsaade etmemesi nedeniyle olay buraya kadar geldi" diye konuştu.

KAYMAKAM KÖSE: TURİZME ASIL ZARAR VEREN OLAY DÜNKÜ KAVGA

Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ise 2.5 aydan bu yana aynı sorunun devam ettiğini ve 2 tesisin uzlaşmaya gitmesi için uğraştıklarını söyledi. Dün yaşanan olayların ardından yapacak başka bir şey kalmadığını belirten Kaymakam Köse, "Kamunun malı üzerinden kendi mülkleriymiş gibi sorun çıkarıyorlar. Uzlaşmalarını bekliyoruz 2.5 aydır. Ancak olmadı. Turizme zarar vermek için alınmış bir karar değil bu karar. Turizme zarar verdiğimizi düşünenler dünkü tartışmaları ile turizmi geliştirmeye çalışmıyorlardır herhalde" dedi.

Kemer Mal Müdürü Oktay Göktuğ da Kaymakamlık talimatını bizzat uyguladıklarını belirterek, denetim ve tespitlerde bulundu. Olay hakkında bilgisi olmayan ve etrafında olan biteni anlamaya çalışan turistler de şezlongların kaldırılmasını fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Durumun şaşkınlığını yaşayan turistlere otel sorumluları olayı izah etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!