Redhack bu kez Dışişleri'ni hack'ledi

Güncelleme Tarihi:

Redhack bu kez Dışişlerini hackledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 11:25

Kızıl Hackerlar olarak da bilinen bilgisayar korsanları grubu Redhack, bu kez Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesini hack’ledi. Korsanlar eylemlerine kanıt olarak Türkiye'deki yabancı misyonlarda çalışanların kimlik kopyalarını internette yayınladı.

Haberin Devamı

Daha önce İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, çok sayıda AK Partili belediye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitelerini hack’leyen Redhack, sabah 8.25 sularında Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde staj başvurularının yapıldığı bölümüne saldırdı.

 

Siteye Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la fotoğraflarını koyan korsanlar, "Oğlum bak git demiştik", “Dışişleri değil, savaş ve kölelik işleri”, "Dün kardeş, bugün düşman" ve "Emperyalizm için savaşmayacağız" mesajlarını bıraktı.

 

Dışişleri Bakanlığı’nın sitesi 25 dakika kadar hizmet dışı kaldı. Redhack korsanları, eylemi Sivas Katliamı’nda ölenlere ithaf etti. Sitenin açılışında da Grup Yorum'un Sivas kurbanları için bestelediği "Gün Tutuşur" şarkısı çaldı.

 

Haberin Devamı

Redhack bu kez Dışişlerini hackledi

 

WIKILEAKS'TEN AĞZI YANDI REDHACK'İ KINADI

Redhack grubunun Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesini hack'lemesine ilk tepki ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden geldi.

Büyükelçilik Sözcüsü Thomas J. Grubisha, “Bakanlığın web sitesinin hacklenmesi ve kişisel bilgilerin yetkisizce açıklanmasını kınıyoruz. Bu tür açıklamalar sadece kişisel gizliliğin ihlalidir” dedi.

Zeynep ŞAFAK / ANKARA

"BELGELERİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ise saldırıyı doğruladı ancak kritik bir durum olmadığını belirtti.

 

Koru, Hurriyet.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı'ya yaptığı açıklamada, "Bize yaz okulu ya da staj gibi konularda online başvuru yapılıyor. Bunu bir firma üzerinden gerçekleştiriyoruz. Firmanın server'ları hack'lenmiş, o arada bizim siteye de girilmiş. Ancak sadece online başvuru bölümü etkilenmiş. O sayfayı kapattık. Şu anda zaten bir başvuru durumu yok. Dolayısıyla kritik bir durum söz konusu değil" dedi.

 

Haberin Devamı

Bir daha benzer bir durum yaşanmaması için gereken tedbirlerin alındığını ifade eden Koru, "Uzmanlarımız nasıl olduğunu, nereye kadar girildiğini belirlemeye çalışıyor. Ancak ilk veriler Dışişleri Bakanlığı yazışmalarına girilmediğini gösteriyor" diye konuştu.

 

YABANCI MİSYON ÇALIŞANLARININ KİMLİK KARTLARI

Redhack korsanları, sabah saatlerinde Twitter'dan yaptıkları açıklamada, Dışişleri’nin portalındaki tüm bilgi ve belgelerin alındığını, bunların bir kısmının kısa süre içinde paylaşılacağını duyurdu.

 

/images/100/0x0/55eaef30f018fbb8f8a017c8
Korsanların ilk etapta açıkladığı belgeler, Türkiye'deki diplomatik misyonlarda çalışan personelin kimlik kartları oldu. Dropbox sitesine yüklenen kimliklerin sahipleri arasında arasında bahçıvanından büyükelçisine bütün çalışanlar bulunuyor.

 

Haberin Devamı

Redhack üyeleri Twitter'dan yaptıkları açıklamada çocukların kimliklerini bilerek dahil etmediklerini, belgeleri ayıkladıkça yeni ifşaatlar yapacaklarını ifade etti.

 

Redhack daha sonra Twitter'dan bazı yabancı misyon çalışanlarının göreve başlama bildirim formu gibi dokümanları da yayınladı. 

 

Dışişleri Bakanlığı ise belgelerin yüklendiği Dropbox'a erişimi engellemek için girişimde bulunduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!