Eğitime göçük engeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime göçük engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 02:22

Ankara Üniversitesi içinde arda arda meydana gelen göçük olayları panik yarattı. Ankara Hürriyet’e konuşan Dekanı Prof. Dr. Çolak, “Göçük çalışması bitmeden binaya öğrenci alamayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Başkent'te geçtiğimiz hafta yaşanan ve bir kişinin ölümüne yol açan metro çalışmalarındaki göçüğün ardından, Ankara Üniversitesi’nde çöken üç ayrı nokta de ardarda yaşanan çökme üniversite yönetimini harekete geçirdi.
Ziraat Fakültesi’nde yaşanan göçük olaylarının Ankara Hürriyet’te yer almasının ardından açıklama yapan Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, “Fakülte bahçesindeki çalışmalar bitene kadar öğrenci almamız mümkün değil” dedi.
Çolak şunları söyledi:

Bakanlık: Bir gün yeter

“Fakültemiz sınırları dahilinde üç göçme hadisesi yaşandı. Bir tanesi tarlanın içinde, bir tanesi otopark kısmında diğeri ise Bahçe Bitkileri Bölümü’nün hemen yanında. Bu göçükler meydana geldiği anda biz gerekli yazışmaları yaptık. Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı’ndan bize gelen yazıda öğrencilerin bir gün süreyle okula alınmaması belirtildi.

Haberin Devamı

Okul çalışmanın bitmesini bekliyor

Ancak biz dekanlık olarak bunun yeterli olmayacağını düşündük ve çalışmalar bitene kadar Bahçe Bitkileri binasının içine öğrenci almamaya karar verdik. Çünkü yaz okulunda okuyan öğrencilerimiz ve eğitim veren öğretim üyelerimize henüz net bir açıklama yapamıyoruz. Bu hadiseden dolayı mağdur olurlarsa bu bizi üzer. Aksi bir karar almak vicdanımızı rahatsız ederdi.”


Gerekli testler yapılmalı

Taşeron firma yetkililerinin dışardan olaya müdahale ettiğini belirten Çolak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu an için yetkililer dışarda göçük olan yerlere 200 ton beton boşalttıklarını söylediler. İçeriden yaptığımız gözlemlerde binamızda her hangi bir çatlak belirtisine rastlamadık. Fakat binamızın dışı yalıtım kaplı olduğu için net bir şey söyleyemeyiz. Sanırım gerekli testlerin yapılıp ona göre karar verilmesi gerekiyor. Ben işin teknik kısmını bilmiyorum. Göçük olayıyla ilgili benim teknik veriler vermem olmaz. Ancak en son çıktığım Moskova gezisinde dikkat ettiğim bir konu vardı. Orada bulunan metro hatları yerin yaklaşık 100 ila 150 metre altındaydı. Ülkemizde dikkat ettiğim kadarıyla yaklaşık olarak 50 metre aşağıdan geçiyor. Bundan kaynaklanan bir problem varsa araştırılmalı.”

Haberin Devamı

Biz üzerimize düşeni yaptık

Kendilerinin üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Çolak, “Biz gerekli olan yazışmalarımızı eksiksiz yerine getirdik. Önce Ulaştırma Bakanlığına sonra bizim Yapı Dairesi Başkanlığına konu ile ilgili görüşlerimizi belirten yazıları gönderdik. Artık insiyatif onlardadır. Bizim Dekanlık olarak tüzel kişiliğimiz olmadığı için yapabileceklerimiz sadece bu kadar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!