İnanmayan İmralı’ya gitsin baksın

Güncelleme Tarihi:

İnanmayan İmralı’ya gitsin baksın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 00:00

Abdullah Öcalan’ın İmralı’da olmadığına ilişkin iddiaları yalanlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Meclis kürsüsünde “10 yılı aşkın süreden beri İmralı Cezaevi’nde cezasını infaz etmekte olduğunu bu kürsüden Türkiye’ye ilan ediyorum” dedi. Ergin, Meclis kulisinde de “İnanmayan gitsin baksın” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Öcalan’ın İmralı’da olmadığına ilişkin iddialar üzerine, “İnanmayan gitsin baksın” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Abdullah Öcalan İmralı’da mı?” sorusuyla alevlenen, Öcalan’ın İmralı’dan başka bir cezaevine nakledildiği, buradan da ev hapsine alınacağı ya da askeri bir hastaneye yatırılacağı iddiaları dün de Ankara kulislerini hareketlendirdi. Aydınlık Gazetesi dün “Öcalan Bursa’da MİT’in misafiri” iddiasında bulundu.

Ergin: İddialar yalan

TBMM Genel Kurulu’nda üçüncü yargı paketi tasarısı görüşülürken sorular üzerine Ergin, Öcalan’la ilgili iddiaları Meclis kürsüsünden yalanladı. Ergin, “İddialar tamamen gerçek dışıdır, 10 yılı aşkın süreden beri İmralı Cezaevi’nde cezasını infaz etmekte olduğunu bu kürsüden Türkiye’ye ilan ediyorum” dedi. Ergin, Meclis kulisinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularına karşılık, “İnanmayan gitsin baksın” karşılığını verdi.

Ev hapsi çalışmamız yok

Haberin Devamı

Ergin, ısrarlı sorular üzerine TBMM Genel Kurulu’nda, Öcalan’ın İmralı’da olmadığı ve ev hapsi planlandığı iddialarına şu yanıtı verdi:  “2009 yılının Mayıs ayında bakanlık görevine geldim. O günden bugüne kadar bölücü başının İmralı’nın dışına çıktığına dair en ufak bir bilgi bizde yok. Bizim orada Ceza İnfaz Kurumu’nda müdürümüz var, infaz korumalarımız var. Dış güvenlik jandarmanın kontrolünde, özel güvenlik sahası ilan edilen bir bölge. Bendeki verilere dayanarak şunu ifade ettim; Öcalan şu anda İmralı Cezaevi’ndedir. İmralı’dan çıkıp başka yere gittiğinde dair en ufak bilgi yok. İmralı’da cezası kesintisiz olarak infaz edilmektedir. Bunun dışındaki bilgilere itibar edilmemelidir.” Ergin, Öcalan’ın ev hapsine alınmasına yönelik bir düşünce ya da çalışmalarının söz konusu olmadığını da bildirdi.

Öcalan muamması

 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatlarıyla görüştürülmeyen, iddialara göre de ailesiyle kendisi görüşmek istemeyen Öcalan’la ilgili tartışmalar, Bahçeli’nin ortaya attığı soruyla alevlenmişti. Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Abdullah Öcalan İmralı’da mı yoksa değil mi? Bu kadar sessizlikten bu soru aklıma geliyor. Onu da Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Orada mı?” diye sormuştu. Erdoğan ise “Yaşadığını bizzat görürsen ne yapacaksın? O zaman beyefendiyi İmralı’ya götürmek lazım” yanıtı vermişti.

CHP’den soru önergesi

Haberin Devamı

 CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e soru önergesinde şunları sordu: “Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan halen İmralı’da cezaevinde midir? 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana Abdullah Öcalan hangi tarihlerde, hangi Türk devlet ve hükümet yetkilileriyle doğrudan ya da dolaylı görüşmeler gerçekleştirmiştir? Kardeşi Mehmet Öcalan’ın 2012 Ocak ayında kendisini İmralı’da ziyarete gitmesine rağmen Abdullah Öcalan’ın ‘Burası çok hassas, görüşe çıkmamız uygun değil’ mesajı gönderdiği ve kardeşi ile görüşmediği basına yansımıştır. Kardeşiyle görüşmemesinin nedeni, söz konusu tarihte Abdullah Öcalan’ın İmralı’da bulunmaması mıdır?”

İhtiyaç olursa yine yapılır

Haberin Devamı

MHP’li bazı milletvekillerinin “Habur’a mobil mahkeme götürdünüz” demesi üzerine konunun Genel Kurul’da çok tartışıldığını hatırlatan Ergin, “İhtiyaç olması halinde devlet geçmişte yaptığı gibi bundan sonra da benzer uygulamalar yapar. İmralı’da ceza infaz kurumu var ama oraya o günkü ismiyle DGM, daha sonra Ankara Ağır Ceza Mahkemesi gitmiştir ve bölücü örgüt başını orada yargılamıştır. Güvenlik şartları, değişen gelişen ortama göre usul yasalarında verilen imkân geçmişte kullanılmıştır. Bundan sonra ihtiyaç olursa yine kullanılır” dedi.  ANKARA
               
İddia

AYDINLIK gazetesi dünkü haberinde Öcalan’ın sık sık MİT’in VIP görevlileri için kullandığı çelik zırhlı operasyonel helikopterle Bursa’nın Çekirge bölgesindeki misafirhaneye götürüldüğünü iddia etti. Aydınlık’a göre Öcalan, MİT’e ait siyah helikopterle İmralı’dan çıkarılıyor ve MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesi’ne götürülüyor. Misafirhane, Öcalan’la yapılacak görüşmeler için “ara istasyon” işlevi görüyor. Öcalan, son aylarda zamanın büyük bölümünü bu misafirhanede geçiriyor. 11 Haziran 2011’den beri İmralı’daki görevlilerden kimse Öcalan’ı görmedi. Ada’dan yansıyan fısıltılarda, Öcalan’ın özel programlara tabi tutulduğu veya çok ağır psikolojik travmalar geçirdiği de konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!