Bakan Sadullah Ergin'den, Öcalan açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Sadullah Erginden, Öcalan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 12:30

Bir süredir siyasetin tartışma konusu olan “Abdullah Öcalan İmralı'da mı?” sorusu ile ilgili son açıklama Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den geldi. Bakan Ergin “Öcalan'ın İmralı'da olduğuna inanmayan gitsin baksın” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda, 3. Yargı Paketi'nin görüşülmesine başlandı.

Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Genel Kurul'da gündemdışı konuşmalardan sonra teklif ve tasarıların görüşülmesine geçildi.

Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması, Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, “temel kanun”olarak bölümler halinde görüşülüyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tasarının görüşülmesine geçilmeden önce, “terör örgütü elebaşının ev hapsi ya da misafirhanede olduğuna yönelik önemli iddialar olduğunu” belirterek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bu iddialar hakkında bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Komisyon sırasında oturan Bakan Ergin, “kürsüden açıklayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra tasarı üzerinde konuşmak üzere kürsüye gelen Bakan Ergin, “İddialar tamamen gerçek dışıdır, 10 yılı aşkın süreden beri İmralı Cezaevi'nde cezasını infaz etmekte olduğunu bu kürsüden Türkiye'ye ilan ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Ergin, Meclis kulisinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularına karşılık, “İnanmayan gitsin baksın” karşılığını verdi.

BAHÇELİ GÜNDEME TAŞIDI

Konu ile ilgili ilk açıklama MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelmişti. Bahçeli’nin “Öcalan İmralı'da mı?” sorusu sonrası Aydınlık gazetesi Öcalan’ın İmralı’da olmadığını iddia eden haberleri sayfalarına taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!