Tahliye yok karar Pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Tahliye yok karar Pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 01:07

Sona yaklaşılan şike ve teşvik davasında karar hafta başında verilecek.Mahkeme, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Yusuf Turanlı ve Olgun Peker’in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.Buna göre, tutuklulukları süren 4 ismin tahliye talepleri pazartesi günkü celsede yeniden değerlendirilecek.Ayrıca şike davasının sanıkları hakkındaki ceza ya da beraat kararları da yine bu son celsede çıkacak.

Haberin Devamı

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin davanın görüldüğü özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, nihai kararını 2 Temmuz Pazartesi günü saat 09.00’da verecek. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, dün Çağlayan’da görülen 22’inci duruşmada, savcının mütaalasına karşı sanık ve avukatlarının son savunmalarını aldı. Ardından sanık avukatlarının tahliye taleplerini değerlendirdi. Ancak bu kez kararını öncekilere göre çok daha kısa sürede açıkladı.

Sanıklara son sözleri sorulacak

- EKİNCİ, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, menajer Yusuf Turanlı ve Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker’in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme başkanı, tutukluluk durumlarının, 2 Temmuz Pazartesi günü sanıklara son sözlerinin sorulmasının ardından verilecek hükümle birlikte yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Emenike dışında herkes dinlenildi

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, dünkü duruşmanın ardından “Güzel bir yargılama olduğuna inanıyoruz” dedi.
Tüm sanık ve sanık avukatlarının savcılık mütalaasına karşı beyanlarının alınmasının ardından konuşan Ekinci, Fenerbahçe’den ayrılarak Rusya’nın Spartak Moskova takımına giden Emenike dışında tüm sanıkların ifadelerinin alındığını söyledi.

 

Ekinci: Güzel bir yargılama oldu

- MEHMET Ekinci açıklamasında “Kararı pazartesi günü saat 09.00’da vereceğiz. Son sözleri sorup ondan sonra karar vereceğiz. Güzel bir yargılama olduğuna inanıyoruz. Avukatlar tüm beyanları dile getirdi. İnanıyorum ki, biz de hata yapmayız. İyi bir karar olur. Tüm çabamız yanlış yapmamak üzerine. Çünkü biz hiç kimsenin bir saat dahi mağdur olmasını istemeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu karar ne  anlama geliyor

MAHKEME Başkanı’nın, tahliye taleplerini yeniden değerlendirilmek üzere son celseye bırakması, sanıkların mutlaka ceza alacağı anlamına gelmiyor. Pazartesi günü beraat kararı da çıkabilir. Ancak Aziz Yıldırım’a 3 yıl ceza verilip, yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye yolu da gözükebilir.

Bu dava çok şeyi değiştirdi

- 6222 sayılı yasa 6250 sayılı yasa ile değiştirildi. Şike ve teşvik cezaları düşürüldü.
- TFF teşvik girişimine bile küme düşme cezası verilen disiplin yönetmeliğinin 58. maddesini değiştirdi.
- Fenerbahçe geçtiğimiz yıl TFF kararıyla Şampiyonlar Ligi’ne giremedi.
- F.Bahçe kadrosunda bulunan, Emenike, Niang, Lugano, Santos gibi yıldızları bu süreçte kaybetti.
- 3 Temmuz öncesi göreve gelen Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF sürece 6 ay dayanabildi ve istifa etmek zorunda kaldı.
- Fenerbahçe yönetiminde de köklü değişiklik oldu. Nihat Özdemir, Ali Koç, Cihan Kamer gibi önemli isimler yeni yönetimde yer almadılar.

Haberin Devamı

HAVUTÇU:  İTİBARIMI GERİ İSTİYORUM

SAVCIYI UNUTUP DURUŞMAYA BAŞLADILAR

CEMAL AYDIN: DAVA BUGÜN BİTMEZ

Kocaman takipte

İSTANBUL Adliyesi’ne gelen Aykut Kocaman da duruşmayı takip etti.

Yeter artık babamı verin

- DURUŞMA sonrası İlhan Ekşioğlu’nun kızı Tuana, Twitter’dan, “Yeter.Babamı serbest bırakın” yazdı. Öte yandan hakimin kararında, tutukluluk halinin hükümle birlikte değerlendirileceğinin altını çizerek belirttiğini söyleyen Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, “Pazartesi tahliye olayı değerlendirilecek. Bu olumlu ya da olumsuz bir anlama gelmez” dedi.

F.Bahçeliler umutlu

Mahkeme Başkanı’nın tahliye talebini reddetmeyip değerlendirmeyi pazartesiye bırakması olumlu beklentiyi artırdı.

Haberin Devamı

- DURUŞMANIN bitimi ile tam kadro Çağlayan’da bulunan Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç ve Nihat Özdemir’in de katılımıyla bir zirve yaptı. Mahkemeye Aziz Yıldırım’ın avukatı olarak katılan yöneticilerden Yasemin Merçil, yönetim kuruluna mini bir konferans verdi.
Tahliye talebinin reddedilmediğini söyleyen Merçil, Mahkeme Başkanı’nın tüm kapıları kapatmamak adına değerlendirmeyi pazartesi gününe bıraktığını anlattı. Tutukluluk halinin hüküm ile birlikte inceleneceğini söyleyen sarı lacivertli yönetici, bu tavrı olumlu buldu.

“Savcı ofsayttan gol atmaya çalışıyor”

- ŞİKE davasında yargılananlardan Ali Kıratlı, “Mehmet Berk’in hazırladığı iddianame ile burada aynı mütalaa ile karşılaşınca 19 duruşma boşuna diye düşündum. Savcılık faullu oynayıp, ofsaytta bekleyip, gol atmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

İtibarımı geri istiyorum

- DURUŞMADA, Beşiktaş’ın, İstanbul BŞB ile oynadığı kupa finalinde şike yapmakla suçlanan Tayfur Havutçu da mütalaaya karşı savunmasını yaptı. Havutçu, “İddiaları kabul etmiyorum. 5 ay ceza yattım. İtibarım zedelendi. İtibarımı geri istiyorum. Türk adaletine güveniyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

G.Saray'dan destek yok

KULÜPLER Birliği Vakfı, daha önce aldığı karar gereği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a destek verdi. Ancak sarı lacivertlilerin ezeli rakibi Galatasaray’dan herhangi bir katılım olmadı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman duruşmayı izlerken sarı kırmızılı kulüpten herhangi bir katılım olmadı.

KİME NE KADAR CEZA İSTENİYOR

İngilizce tartışması

Haberin Devamı

- TRABZONSPOR Kulübü avukatı Nusret Yılmaz’ın Fenerbahçe’ye UEFA tarafından ‘şimdilik’ ceza verilmediğini belirterek sarı lacivertlileri akladığı haberlerinin gerçeği yansıtmadını söyledi. Bunun üzerine söz alan Şekip Mosturoğlu ise “UEFA yazısında ‘şimdilik’ değil ‘şu andan itibaren’ deniliyor. Trabzon avukatı ya kasıtlı yapıyor ya da İngilizcesi zayıf” diye karşılık verdi.

‘Trabzon kazançlı çıktı’

- DURUŞMADA söz alan tutuksuz sanıklardan F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Trabzonspor geçen sene Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı için maddi kazanç temin etmiştir. Normalde şampiyon olmadığı için kazanç temin etmemesi gerekirdi. Bu yüzden avukatının iddia ettiği gibi bu süreçten maddi zararla çıkmamış, aksine maddi kazanç sağlamıştır” diye konuştu. F.Bahçe, Sadri Şener, Sani Şener, Nevzat Şakar ve Zeki Mazlum’un cezalandırılmasını talep etti.

Yaman ayrılık

Aziz Yıldırım’ın avukatları Tahkim Kurulu kararının kabul edilmesini, İlhan Ekşioğlu’nun avukatları ise bu kararın ciddiye alınmamasını istedi.

DÜNKÜ duruşmaya, Aziz Yıldırım’ın avukatları ile İlhan Ekşioğlu’nun avukatlarının ters düşmeleri damgasını vurdu. Yıldırım’ın avukatları, anayasaya göre TFF Tahkim Kurulu’nun bir karar mercii olduğunu ve mahkeme tarafından bunun kabul edilmesini, keza, F.Bahçe Başkanı’nın Tahkim Kurulu kararına göre suçsuz olduğunun ortaya çıktığını belirttiler.

Bu konuyla ilgili söz alan Yıldırım’ın avukatı Şeref Dede, “TFF Tahkim Kurulu kararları, Anayasa’da yapılan değişiklik ile artık kesin nitelikte yargı kararı niteliğindedir. Tahkim Kurulu incelemesini yaptı ve Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe’nin şike ve teşvik suçlamalarına karışmadığını belirtmiştir. Bu kesin bir karardır” diye konuştu

Sportif yargı ayrıdır

Ancak İlhan Ekşioğlu’nun avukatlarından Muammer Menekşe, sportif yargılama ile ceza yargılamasının bir tutulamayacağını belirterek, ne Etik Kurulu ne de Tahkim Kurulu kararını tanımadıklarını ve mahkemenin de bu kararları ciddiye almaması gerektiğini belirtti.

Suçsuzluğumuz ortaya çıkacak

BÜLENT Uygun, “Beşiktaş, Trabzon, F.Bahçe ve hepimizin suçsuzluğu ortaya çıkacaktır. Yapmadığımız bir durumdan dolayı yargılanmaktan ve yüce Türk adaletinin önüne çıkmaktan onur duydum. Pazartesi her şeyi hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

21. DURUŞMANIN DETAYLARI

20. DURUŞMANIN DETAYLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!