Cıs dak cıs dak!

Seçkin bir mekan açmak kolay ancak seçkin işletmecilik zordur

Haberin Devamı

Kavaklıdere Tahran Caddesi’nde Dünya Ticaret Merkezi Nikah/Kokteyl Salonu diye bir mekan açıldı. Hayırlı olsun. Güzel bir internet siteleri var. Sitede her faaliyetin son saati yazılmış. 28 Haziran 2012 tarihinde sanki sokak arası düğünü yaparcasına nerdeyse güneşin batmasıyla başlayan en yüksek perdeden bir ‘cıs dak cıs dak’ yayını bezdirdi mahalleyi.
İki kere kendilerini, iki kere Çankaya Zabıta’yı en son 155 arayarak korkunç sesin kısılmasını istedim.
Ancak saat 23.30 gibi sesi kıstırmayı başardık. Bu arada sitelerinde bitiş saati 22.00 olarak gösterilmiş.
Çankaya Belediye Zabıtası desibel ölçümü yapmak gerektiğini söyledi.
Ne zaman yapılabiliyor bu ölçüm?
Gündüz çalışıyormuş o birim. İyi de bu ses gece oluyor! Cumartesi-Pazar gece ölçüm yapılabiliyormuş... Tamam da bugün Perşembe!
Yapabilecekleri bir şey yokmuş. Esat Karakolu’ndan ekip gitmiş, saat 24.00’e kadar izin vermiş. Esat Karakolu saat 24.00’e kadar müziği sonsuz açabilirsiniz diye mi izin vermiş? Verdiği izin sesi kısın, 24.00’te dağılındır. Güzel de bir yer, Ankara ölçeğinde manzarası olağanüstü.
1- Demek ki hafta sonu gece gürültüleri desibeli, ilgili birim gece görev yapmadığı için ölçülemeyecek. Gürültü yapanın yanına kar kalacak.
2- Seçkin bir yerde seçkin bir mekan açmak zor değil ancak seçkin işletmecilik zor.
L.E.
 
Etlik Hastanesi’ne yapılanlar ne kadar etiktir!

Haberin Devamı

ANKARA’nın en büyük ve genç hastanelerinden biri olan Etlik İhtisas Hastanesi, aynı alan üzerinde kamu-özel ortaklığı yolu ile yapılacak Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün inşaatına başlanacağı gerekçesiyle boşaltılıyor.
Bakanlığın Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen 12 Haziran tarihli, Etlik’te inşaata başlanabilmesi için mevcut arazide halen hizmet vermekte olan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Etlik Semt Polikliniği ve Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili olarak, kademeli olarak hizmetin durdurulması ve taşınma işlemlerinin başlatılması gerekmektedir” deniliyor.
Hastanede hizmetler hafta sonu durduruluyor. Hastanenin idari anlamda kurumsal kimliğine ise 31 Aralık 2012 tarihinde son veriliyor.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ’a soruyor:
“Hemen hepsi eğitim araştırma hastanesi olan bu kurumlarda çalışan ve eğitim alan hekimler nerede çalıştırılacaklar? Eğitimlerine nerede devam edecekler? Özel Ulus Hastanesi kimden ve ne miktara kiralanmıştır? Ankara’daki hastanelerde zaten yığılma yaşanırken, Ankara’nın en genç hastanesi olan Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni yıkmak ve arazilerini de sermaye gruplarına vermek ne kadar etiktir ve ne kadar akılcıdır?”

Yazarın Tüm Yazıları