AK Parti’ye transfer iddiası HAS Parti’yi karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’ye transfer iddiası HAS Parti’yi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 00:00

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye geçeceği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, bu iddia HAS Parti’yi karıştırdı.

Haberin Devamı

Kulislerde, Kurtulmuş’un AK Parti’ye gelmesini Erdoğan’ın istediği, bu katılımın AK Parti’nin Ekim sonu ya da Kasım başında yapılacak büyük kongresi ya da HAS Parti’nin yine Kasım sonu ya da Aralık başında yapılacak büyük kongresinden sonra gerçekleşebileceği iddiaları konuşuluyor. Kurtulmuş, geçen yıl kasım ayında, son geçirdiği operasyon sonrasında evinde dinlendiği sırada ziyaret ettiği Erdoğan ile yemek de yemişti. Bu 1.5 saatlik görüşmeyle birlikte kulislere yansıyan transfer iddiaları, AK Parti’nin pazartesi günkü MYK’sında konunun yeniden gündeme gelmesiyle alevlendi. Ancak Kurtulmuş’un transferi AK Parti MYK üyelerini böldü. MYK üyelerinin çoğunun olumlu baktığı toplantıda, 2007 milletvekili seçimlerindeki daveti geriye çevirmesi nedeniyle itiraz edenler de olduğu ve bu konuda bir karar alınmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

İddia üzerine ayaklanan HAS Parti örgütleri parti merkezini telefon bombardımanına tutarken, konu partinin dünkü MYK’sında da tartışıldı. Kurtulmuş dışında 14 kişiden oluşan MYK’nın 12 üyesi AK Parti’ye gidişe karşı çıkarken, 2 üye ise “müzakere edelim” dedi. Kurtulmuş da parti yöneticisi arkadaşlarının soruları üzerine, “Böyle bir şey asla benim gündemimde yok. Bizim dışımızda konuşulan bir konu olduğu için de cevap vermemizi gerektirecek bir yönü yok. Türkiye’nin bu kadar önemli gündem maddeleri varken bu konunun gündeme getirilmesi de manidar. Biz işimize devam ediyoruz, bu konularda başkalarıyla polemiğe girmek istemiyorum” dedi. MYK üyeleri de, “AK Parti bunu şimdi gündeme getirerek tartışmaya açmakla ne yapmak istiyor” konusunu tartıştı. MYK’da, sorunlar karşısında sıkışan AK Parti’nin gündem değiştirmeye çalıştığı yorumları yapıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Kurtulmuş’a yönelik, “Geçmişte Başbakana yönelik hoş olmayan sözler söylediler, o gün söylediklerimiz yanlıştı, doğru siyasi yol burasıdır diyerek çalarlarsa kapımız her zaman açıktır” sözlerine de HAS Parti sert tepki verdi. HAS Parti Genel Sekreteri Kazım Arslan, “HAS Parti ve Numan Kurtulmuş kendilerinden böyle bir talepte mi bulunmuştur ki Hüseyin Çelik böylesine pervasızca ve edep dışı bir beyanatta bulunabilmektedir. Çelik’in ifade ettiği ilkelerinin ne olduğu da tartışmalıdır. AK Parti denince bizim aklımıza, ilkesizlikten, adaletsizliğin bir başka kadrolar eliyle devamından başka bir şey gelmemektedir” dedi.                    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!