İşte sizin yorumlarınız

Güncelleme Tarihi:

İşte sizin yorumlarınız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 16:44

Hurriyet.com.tr okurları taksilerde yaşadıkları olumsuz durumları cekgonder@hurriyet.com.tr'ye gönderdi. İşte sizin yorumlarınız:

Haberin Devamı

Taksicilerle her gün yaşadığımız sorunlar:

- Taksim Sıraselviler girişinde çok sayıda taksi yolun sol tarafını resmen ele geçirmiş trafiği katletmektedirler ve bu rezilliği her gün oradaki polis seyretmektedir..

- İstanbul’un hemen hemen hiçbir yerinde taksicilerin yüzde 90 sinyal vermeden şerit değiştirir önünüze kırar.. Buna itiraz eden varsa elimize kamera alıp Zincirlikuyu’da 5 dakika çekim yapalım en az 20 taksi kaydederiz..

- Taksici esnaftır kurallara en çok onlar uymalıdır ama çıkın Levent’e Beşiktaş’a bakın kaç tanesi ışık ve şerit ihlali yapmıyor?

Bu yazdıklarımın hepsini kanıtlarım elime kamera alıp.. Buna itiraz edecek  yalancı-saygısız bir taksici yada dernek başkanı vb varsa ben ispatlayamazsam bir maaşımı veririm ama ispatlarsam hepsi bir günlük kazançlarını bağışlarlar mı?

Ömür Durmuş



Taksicilerin bize yaşattıklarını gündeme taşımanız harika oldu, ben de başımdan geçeni anlatayım.
 
25 Haziran günü Kozyatağı'ndan taksiye binip Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittim. İç hatlar gidiş terminaline girmeden ücreti hazırlamıştım fakat taksici gişelerden geçtiği için fazla para talep etti. Gişe parası vermek gibi yasal bir yükümlülüğüm olmadığını, fazla para talep edecekse bunu ben taksiye binip güzergahı söylediğimde belirtmesi gerektiğini söyledim. Bunun üzerine taksici bağırıp çağırmaya başladı. Gişeden onu geçirttiysem o parayı ödeyecekmişim, kendimi ne zannediyormuşum, buraya kadar getirmiş eksik parayı kabul mü edermiş, deli miymişim... Hem acelem olduğundan hem de etrafta güvenlik görevlisi göremeyip korktuğumdan istediği parayı verip kendimi terminalin içine atmak zorunda kaldım. Göz göre göre hırsızlık yapılıyor ve kimi nereye şikayet edeceğimizi bilemiyoruz.
 
C.G Güneş


Taksim’de (büfelerin karşısı) özellikle gece 22.00 den sonra duran taksicilerin hiçbirisi normal müşteri almıyorlar. Nereye gideceğiniz sorup, güya başka araçlara yönlendiriyorlar, ama onlarda müşteriyi kabul etmiyorlar.. Saygılarımla...

Haberin Devamı

A.Bülbül



Merhabalar haberi okuyup biz vatandaşlara sesimizi duyurabilmemiz için böyle bir platform oluşturduğunuz için teşekkürler.

Benim şikayetim Bostancı deniz otobüslerinin önünde aslında legal olmayan ama son bir yıldır İSPARK tarafından taksicilerden alınan belli bir ücret karşılığında bekleyip yolcu almalarına müsaade edilen  adını koyamadığım saçma yerden. Taksiye binebilmek için en az Maltepe’ye veya daha ileriye gitmeniz gerekli ben Küçükyalı'da oturuyorum ve binecek taksi bulamıyorum öyle ki artık adamlar Maltepe’ye Kartal’a taksi diye bağırıyorlar gereksiz yığılan taksilerin işgal ettiği yol sonucunda tıkanan trafikte cabası.



Merhaba,

Esenyurt Esenkent mahallesinde oturuyorum. Bahçeşehir ve Esenkent birbirlerinden sadece bir cadde ile ayrılmışlar. Biri Esenyurt Belediyesi'ne bağlı,diğeri Başakşehir Belediyesine. Bahçeşehir taksiye denk gelirseniz şanslı sayılabilirsiniz. En azından konuşmasını bilen, sıkıntı yaratmayan,arabada daha az telefonla konuşan şoförler.Ama kazayla Esenkent taksiye binerseniz yandınız demektir.Yolcu varken cam açıp sigara içene mi denk gelirsiniz,telsizle birbirlerine bağıranlara mı, müşteri varken başka sürücülere küfür edenlere mi, yoksa para üstünüzü vermek istemeyenlere mi belli olmaz.

Haberin Devamı

Bundan bir kaç ay önce Esenkent'te  ki ofisimden Bahçeşehir'e gitmek için taksi çağırdım. 4,5tl tuttu. Taksiciye 5tl verdim.Para üstünü vermedi.Bekledim versin diye daha sonra para üstünü dedim.Bu mesafe için bizi çağırıyorsunuz sonrada 50 kuruşun hesabını yapıyorsunuz, para üstünü almasan ne olur dedi.Çok şaşırmıştım.Bizim çevrede taksiye binen insanlar genelde zaten aynı çevrede gider gelirler.Kimse Esenkentten veya Bahçeşehir'den İstanbul'un merkezine gitmek için taksiye binmez.Ya kendi arabasıyla gider ya da otobüs kullanır.Aksi takdirde trafiği de hesaba katarsak 80-90 lirayı gözden çıkartmak gerekiyor.Bazen verdiğiniz bozuk parayı ya da kağıt parayı beğenmeyenler de var.

Haberin Devamı

Telefon açıp duraktan taksi çağırdığınızda dakikalarca bekletilmekte işin cabası. Akşam belli bir saatten sonra zaten durak telefonları sürekli meşguldür. Hele bir de Esenkent taksi durağına yakın oturuyorsanız.Zaman zaman birbirlerini caddede sopalarla kovaladıklarını, gecenin bir saati cam kırdıklarını veya küfürlü konuşarak kavga ettiklerine de şahit olabilirsiniz.

Bizim durağın sıkıntıları bitmez. Oturduğumuz muhite göre değerlendirilip 3 kuruşumuzu para sayıp para üstü olarak geri vermek istememeleri hakarettir.

Saygılar İ.H.


Geçenlerde annemle alış veriş yapmak için Mecidiyeköy’den Eminönüne taksi ile geçtik. Bizden 15 TL para aldı. Olağan tutarda buydu zaten. Sonra Eminönü’nden Mecidiyeköy yönüne gitmek için taksi çevirdik, biraz eşyada almıştık. Taksici bey bizi baya dolaştırarak hatta bir Mercedes ile yarış yaparak Mecidiyeköy sapağını kaçırdı ve köprüden önceki ilk çıkıştan dönerek, tüm sokakları gezerek, bizi daha önce bindiğimiz yere bıraktı. Tutar: 32 TL imiş fakat 30 lira versekte olurmuş.  Ve bize yol boyunca dürüstlükten söz etti, diğer taksicileri kötüledi, onlar olsaymış çok para isterlermiş, eşya varmış bilmem ne.. Uçak mısın da bagaj için ayrı ücret alıyorsun ki uçakta bile belli kg.a kadar ücretsiz. Ben henüz iyisi ile karşılaşmadım. Elimden geldiğince de kendi aracımı kullanmaya çalışıyorum. Para çok mühim değil, illaki yerini bulur fakat güven asla…

Bahar Güneş


Sadece yayalar ve müşteriler değil otomobil sahipleride minibüs ve taksicilerden şikayetçi. Tabiiki istisnalar var fakat bir çoğundan şikayet etmemek mümkün değil.

Aynalarını kontrol etmeden önümüze dalmalar.
Trafik ışıklarında yeşil ışık yanar yanmaz daaaaatttt diye kornaya basmalar.
Yolu ortalayıp yolcu indirip bindirmeler.
120 km hız sınırı olan yolda 115-120 arası hızda giderken gelip arkadan sellektör yapmalar.
 
Konu sadece trafikde değil;
Taksicilerin onunla konuşmamız için bizi zorlamaları. Muhabbet etmek zorundaymışım gibi. Taksilerin içinin leş gibi kokması. Daha birçok şikayet yazılabilir. Umarım bu yazınız amacına ulaşır.
 
İyi çalışmalar.



Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce Yenibosna’da göz ameliyatı olan babam ticari taksiye biniyor evin önüne geldiğinde 12 tl yazıyor taksi metre 100tl veriyor ve üstünü alıyor  taksiden inip fırına ekmek almaya  giriyor çıktığında yaşlı ve gözü sargılı olduğunu için söyleyen hırsız kılıklı taksici sahte para verdiğini belirtiyor babam kişiyi bırakmıyor ve polis çağırıyor karakolda ifade veren taksici anında serbest bırakılıyor polise arabasını ara üstünü ara daha fazla sahte para çıkacak dememize rağmen bize söylenen karşısında şok olduk biliyoruz bunların mesleği bu…
 
Kişiler taksiye çıkmak için normalde günlük taksi sahibine ödenen 85-90 TL iken bu adamlar 130 TL veriyormuş taksi almak için burada taksi sahiplerinin de suçu var. Taksim’de turistleri kandırıp Aksaray’da discolara götürüyor bu taksiciler gelen hesap 3.000 TL, taksiciye 1000 TL’si… Bu çok sık yapılan bir durum...
 
Ben aceleyle yazdım kusura bakmayın işler çok yoğun bu belirttiğim konuları biraz araştırıp gündeme getirin lütfen… Teşekkürler.

Haberin Devamı

İbrahim Güleryüz


Selamlar, Bursa’dan Fatih ben.

Size devamlı yasadığımız bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Taksi şoförleri motosiklet sürücülerine yaşattıkları sıkıntıların farkında olamıyorlar. Daha dun önüme atlayan bir taksiciye ne yapıyorsun sen demeden tartaklamaya kalktı ana yolda seyir halinde üstüme kırılan taksi ve önüme geçip ani fren yapmalar...

Bursa Devlet Hastanesi Taksi Durağı şoförlerinden adini ve plakasını alamadığım bir şofördü bu. Bu konu hakkında da yardımlarınızı bekliyoruz, tüm motosiklet sürücüleri adına teşekkürler.


Ben 1990'dan beri faal olarak otomobil kullanıyorum. Yaptığım tüm kazaları %90'nını taksi %10'nunu kamyonlarla yaptım ve herne hikmetse hep onlar bana çarpmasına rağmen hep ben ceza ödedim.

Haberin Devamı

Trafikte öncelikte, ambulanstan sonra taksi daha sonra polis araçları gelir. Ha buarada tırnak içinde polislerde taksiciler kadar kötü kullanıyorlar.


Arkadaşımla birlikte Osmanbey'den Zincirlikuyu metrobüse gitmek üzere taksiye bindik. Hava yağmurluydu. Neresi olduğunu anlamadığımız bir yerdearacı durdurup, burada inmemizi, 5 dk yürüyerek metrobüse ulaşacağımızı söyledi. Önce etrafa bakındık, emin olamadık ama yolu göstererek çok yakın olduğuna bizi ikna etti, indik.

Hamile halimle neresi olduğunu anlamadığımız yokuşlu yolda ve yağmurlu havada, sorup soruşturarak bir 10-15 dakika yürüyerek anca metrobüs durağına ulaştık. Ama ne yazık ki taksinin plakasını almak aklımıza gelmedi. Bu olaydan sonra her bindiğim taksinin plakasını aldım.



Selam ben Antalya’da yaşıyorum. Geçen hafta Taksim Meydanı’nda bulunan Kızılkayalar hamburgerin yan tarafındaki yolda otellerin altında sıra sıra bekleyen taksilere binip Beşiktaş’a geçtim. Taksimetrenin bozuk olduğunu söyleyen taksici 40 TL istedi. Yanımda eşim olduğu için parayı verdim ama o bölgede sürekli bu tarz olaylar yaşandığını bu taksicilerin hem Türkleri hem de Avrupalıları dolandırdıklarını söylediler. Böyle bir konuda insanları dinlediğiniz için teşekkür ederim, iyi günler.


Merhabalar,

Adana´da yasarken kendi arabam vardı taksiye binmezdim zaten orda taksiye tek binilmez, adam ya seni kaçırırsa. Artik İsveç´te yaşıyorum burada çok taksiye bindim, bizden biraz daha pahalı ama taksi siz emniyet kemerinizi takmadan ilerlemez (arka koltukta dahi otursanız), gideceğiniz adresi GPS sistemine girer ve ne kadara götüreceğini tahmini bastan söyler, araçlar tertemiz ve ferahtır.

Geçtiğimiz yaz İstanbul’da çok taksiye bindim mecburen, rica ettiğim tek bir şey vardı "Lütfen yavaş gidin, isterseniz iki kati ücret ödeyeyim ama lütfen gereksiz sollama, anlamsız ataklar yapmayın olduk olmadık korna çalmayın, sakin bir yolculuk istiyorum"...  En son bindiğim taksi havaalanına doğru olandı, amca 70’ine yakindi. Taksiden inerken korkudan gözlerim pörtlemişti ve amcanın bana söylediği "Bana rastladığın için şanslısın kızım, çok sakin gittim"...

Bindiğim hiçbir taksinin söforü emniyet kemeri takmıyordu, arka koltuklarını da kaplatmışlardı, emniyet kemeri girişi kaplamanın altında idi. Korkumun ötesinde "En aziından kemerimi taktım" gibi bir rahatlamada söz konusu değildi. Bu nedenlerden ötürü tüm taksicilerin aslında insanları ulaştırma amacına değil Azraillin yardımcılığına çalıştıkları kanaatindeyim ama kaldı ki trafiğin kalanı da onlardan pek iyi değil.

Saygılarımla
Dilek Tanyıldız


Taksi şoförleri ile ilgili yazınızı beğenerek okudum. Bu konuya değindiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. yalnız hiç bahsedilmemiş bir konu var, taksicilerin gidecek yer beğenmemeleri. yakın mesafe almazlar, yağmur varsa almazlar, o yönde trafik olur almazlar. böyle bir hakları var mı?

Bir de fiş vermeme durumu var, hep kalmamış yeni bitmiş oluyor. Bu taksici kabusuna acil el atılması gerekiyor.




Merhabalar,
 
Bugünkü yazınızı okuduktan sonra , başımdan gecen olayları sizlere aktarmak istedim. Turizm acentesinde çalışmaktayım, ve yurt dışından sık sık yabancı misafirlerimiz gelmekte..

Geçen hafta, Milano Armani otellerinin satış temsilcisi, İtalyan bir bayan toplantısına gelemedi, şoför kendisini Zincirlikuyu’ya getireceğine başka yere götürmüş ve cebindeki tüm parayı almış, kendisini başka bir taksi ile otele zor atmış bayan ve daha sonra otelin ayarladığı bir taksi ile islerine devam etmiş. Maalesef panikten, şoförün agresif davranışlarından taksinin plakasını alamamış.

Bir ay evvel, Hintli bir acente yetkilisini de Taksimden Levent’e  götürmüşler, 100 TL istemiş, ve taksimetrede 100 TL yazmış! Daha önce buraya geldiği için anormal bir durum olduğunu anlamış, polis çağıracağım demiş şoför elinden elli lirayı kapıp kaybolmuş.
 
Bunun gibi , son bir senedir , bir çok hikaye var duyduğum.. Artik gelen her yabancıyı utanarak uyarmak durumunda kalıyoruz. Taksilerin, son derece bakımsız ve pis olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Şoförler ne taksilerine ne de kendilerine özen göstermiyorlar. Utanç verici bir durum , umarım kısa sürede yetkililer önlem alabilirler. Konuya değindiğiniz için teşekkürler.
 
Saygılarımla, Yonca


Geçenlerde başıma geldi Beşiktaştaydım sabah 8 suları işe gidicem hemen Beşiktaş-Üsküdar motor iskelesinin önündeydim hemen oradada İSPARK var taksiye tam binicem adam alamam dedi verdiği cevap aynen şu;"Sadece Nişantaşı-osmanbey " dedi. Bu ne demek ya taksıcı ne zamandan beri adres seçiyorda benim mi haberim yok acaba ? Sonra biraz daha bekledim bi baktım 3 tane arka arkaya boş taksi diğerine yanaştım bindim 3 kişi daha bindi dedim "Noluyor ?" abla dolmuş dediler.50 mt. ileride de gercek bildiğimiz dolmuşlar var 3 tane taksi boş boş durup bir araca 5 kişi binerek gözümün önünde resmen dolmuş yaptılar .Kime sölenir şikayet edilir merak ediyorum. Lütfen özellikle Beşiktas Belediyesi olmak üzere yetkililere sesleniyorum bir dur deyin artık çileden çıktı artık bunlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!