Kendi kanınızla gençleşin

Güncelleme Tarihi:

Kendi kanınızla gençleşin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 00:00

Bilindiği gibi kadınlar için güzellik deyince akan slar durur. Son yıllarda daha da ilerleyen tıbbi gelişmeler kozmetik ve estetikte de sınır tanımıyor! Yüz germe başta olmak üzere birçok işlem ameliyatsız yapılıyor. ‘Ameliyatsız Yüz Germe’ işlemlerini Doktor Hüseyin Tırman’la konuştuk.

Haberin Devamı

Ameliyatsız yüz germe ‘Ultherapy’ son günlerde dikkat çeken bir konu. Nasıl bir yöntem izleniyor ve etkisini ne kadar sürede gösteriyor?
 
Çeşitli teknolojik yöntemler ile ameliyetasız olarak cilde müdaheleler yapılabilmektedir. Bu sayede cilt kendi onarım sürecini oluşturarak yeni kolajen üretiyor ve ciltte sıkılaşma ve ‘lifting’ etkisi kendini göstermeye başlıyor. Uygulamanın hemen ardından toparlanmaya başlayan cilt istenen ideal görünüme 3. ayın sonunda ulaşılabiliyor. İşlem esnasında çok hafif bir batma ve ısı hissediliyor.
 
Ameliyatsız olarak yaptığınız uygulamalardan bahseder misiniz?

Burun estetiği, dudak estetiği, gülüş estetiği, dişetlerinin görünmesini engelleme, göz kapaklarının sarkması, gözaltı torbaları, çene büyütme işlemleri, volümetrik facelift yani volüm arttırılarak sarkmaların tedavisi, yüz germe, gerdan - gıdı bölgesinin eritilmesi, sıkılaştırılması, dekolte kırışıklıklarının ve lekelerinin tedavisi, kollardaki sarkmaların tedavisi, el sırtının leke ve kırışıklık tedavisi, göğüs dolguları ve küçültme işlemleri, karın bölgesinde istenmeyen yağlar ve sarkmaların tedavisi, popo kaldırma ve eritme işlemleri, kadınlarda G-point büyütme işlemleri, erkeklerde penis büyütme için dolgu işlemleri, diz kapağı estetiği, bacak içi eğrilikler İçin dolgu işlemleri artık günümüzde çeşitli teknolojik yöntemler ile ameliyetasız olarak yapılabilmektedir.
 
P.R.P den bahsetmenizi rica ediyorum. Yani kendi kanımızla gençleşmeyi sağlayan gençlik serumundan... Bundan bahseder misiniz biraz? P.R.P nasıl uygulanıyor? Uygulanışı, sonuçları ve etkileri neler?
 
P.R.P. tedavisi akyuvarların ve trombositlerin ayrıştırılıp mikron filtreden geçirilmek suretiyle elde edilmiş kısmının kullanılmasını sağlayan tıbbi bir işlemdir. Bu işlemde kullanılan saf kısım kişinin kendi kanından elde edilir. Dolayısıyla tamamen doğal bir yöntemdir. P.R.P doğal normal doku iyileşme sürecini hızlandırır. Genel amaç cildinizi iyileştirmek, kırışıklık ve boşlukları kalıcı biçimde yeniden yapılandırmaktır.
 
‘HYALURONİK ASİT’ EKSİKLİĞİDİR İNSANLARI YAŞLANDIRAN!
 
Yaşlanmamıza, çizgilerin artmasına neden olan etkenler… Yaşlandığımızda; yaş paralelindeki yüzümüzdeki çizgileri ve cilt gevşemelerine neden olan suçlular neler?
 
Cildinizin yaşlanması; gerginliğini veren kolajen ve elastin gibi liflerin gevşemesi, bölgenin kan dolaşımının dolayısı ile beslenmesinin azalması, yüzey epitelinin kabalaşıp kalınlaşması ile açıklanabilir. Bu ‘Hyaluronik Asit’ olarak adlandırılan madde doğumdan itibaren azalarak yaşlanmanın önemli bir kısmında sorumlu olmaktadır. Bu maddenin eksikliği nedeni ile cilt beklendiği gibi nem tutamamakta ve leke, kılcal damar ve gözenek sorunları ile baş edememektedir.
 
Alındaki ve yüzdeki çizgileri yok edici ve kurtarıcı olarak bilinen botoksu kimi hekimler onaylarken kimileri de doğru bulmuyor. Siz ne diyorsunuz bu konuda?
 
Ürün doğru yerde kullanıldığında hareket halindeki kırışıklıkların yerleşik kırışıklılara dönüşmesini engelleyebilen tek etken maddeyi içeriyor. Özellikle zamanla artan kas gücünün sebep olduğu bu kırışıklıkları kasların gücünü, normalde geriletmeden tedavi etmek mümkün değil. Bu alanda 15 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!