Eşimin aylardır işsiz oluşu, yuvamın temelini sallıyor

Sevgili Güzin Abla, yıllardır insanların dertlerine ortak oluyor, onlara çok yararlı fikirler veriyorsun. Ben de sana çok önemli bir sorunumu açmak istiyorum.

Eşimin aylardır işsiz olması mutlu yuvamın dengesinin bozulmasına yol açacak. Aslında birbirini çok seven bir çiftiz. Birbirimizi her açıdan destekliyoruz. Allah razı olsun, bu zor günlerimizde ailelerimiz de bize destek oluyorlar ama, pek sözünü etmesek de içimizi kemiren bu sorunumuz yüzünden, bunalıma girmek üzereyiz. Ben eşime asla onu üzecek, kıracak bir şey söylememeye çalışıyorum. Aksine güzel sözlerle onu hep destekleyip kendine güven duymasını sağlıyorum. Ama için için ikimiz de, bu işsizliğin nereye varacağını düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Evde bu konuda huzursuzluk çıkaran yok. Ama nasıl iş bulacağız, nasıl geçineceğiz bu durumumuz nasıl düzelecek? Yine de şunu düşünüp teselli buluyorum, önemli olan insanın işsiz ve parasızken mutlu olabilmesi. Önemli olan huzur ve biz bunu kaybetmemeye çalışıyoruz.

Rumuz: İşsizlik Bunalımı


CANIM kızım, ne güzel kendine göre bir felsefe yaratmışsın. Ve de ne yazık ki acı bir gerçeği dile getiriyorsun. Bu mektup pek çok aileye örnek olmalı. Gerçekten kızım, insanın parayla pulla elde edemeyeceği en önemli şey sağlık ve huzur. Mutluluk ise zaten insanın hayattan, yaşam sevinci veren anlık güzelliklerden zevk alabilmesi. Siz işte karı-koca bunu başarabiliyormuşsunuz. Ne büyük bir şans bu. İnan senin gibi düşünebilen, eşine destek olup parasızlığı sorun etmemeye çalışan o kadar az kadın var ki... Seni bu yüzden kutlamak isterim. İşsizlik ne yazık ki herkesin sorunu. Büyüklerimiz bu konuyu görmezlikten geliyor ve kısa zamanda bu sorunu atlatacağımızı söylüyorlar. İnşallah kısa zamanda yine eskisi gibi iş olanakları açılır. Ama yine de gazetelerde ve internette işçi arayanların ilanları çıkıyor. Örneğin eleman arayan firmalar bölümünde ‘http://www.mulakat.net’ sitesine girip araştırabilirsiniz. Eşinin mesleği neydi bilmiyorum ama, her gün onları dikkatle izlerseniz, umarım uygun bir iş bulabilirsiniz. Şimdilik küçük büyük demeyip parasının azlığını önemsemeyip bir işe girmesinde, en azından morali açısından yarar var. Senin gibi bir eşi olduğu için Allah’a şükretsin. Hiç üzülmeyin, sen ona destek olduğun sürece, o ayakta kalıp ekmeğini taştan çıkaracaktır. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.
Yazarın Tüm Yazıları