İki günde cinnet katliamları: 9 ölü

Güncelleme Tarihi:

İki günde cinnet katliamları: 9 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 15:54

Dünden bu yana yurdun değişik yerlerinde meydana gelen katliam gibi cinnet vakalarında 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

BURSA: 3 ÖLÜ

Dün yaşanan olayda Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde 30 yaşındaki inşaat işçisi Savaş Özer, boşanmak isteyen eşi 27 yaşındaki Büşra Özer ve 48 yaşındaki kayınvalidesi Nazmiye Cece’yi sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdükten sonra, başına ateş ederek intihar etti.

SOKAK ORTASINDA KATLİAM / FOTO GALERİ

BURSA'DA KATLİAM / WEB TV 

Savaş Özer ile evli olan ve 6 yaşında bir kız çocuğu bulunan Büşra Özer, bir süre önce eşinden şiddet gördüğünü bildirerek, sığınma evine bşvurdu. Burada bir ay kalan Büşra Özer, ailesinin isteği üzerine annesi Nazmiye Cece’nin evine yerleşti. Boşanma davası açan Büşra Özer, korunma talebinde de bulundu.

Bugün öğle saatlerinde annesi Nazmiye Cece ile pazara giden Büşra Özer, sokak ortasında eşi Savaş Özer’in saldırısına uğradı. Büşra Özer ve Nazmiye Cece’yi tabancayla ateş ederek öldüren Savaş Özer, daha sonra aynı silahı başına dayayarak tetiği çekti.

Haberin Devamı

MERSİN: 5 ÖLÜ

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde Hasan Yılmaz (41), dün ölen babası Tahir Yılmaz (72) için taziyeye gelen amcası Hıdır Yılmaz (81), Yılmaz’ın eşi Ayşe Yılmaz (70) ile kız kardeşi Teslime Eren’i (35) öldürdü, diğer kız kardeşi Huriye Toker’i (38) de ağır yaraladıktan sonra intihar etti.

SİLİFKE'DE BÜYÜK DEHŞET / WEB TV

Olay, Silifke İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Yeğenli Köyü’nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Köyde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ve hiç evlenmeyen bekar Hasan Yılmaz’ın, yıllardır birlikte yaşadığı babası Tahir Yılmaz dün rahatsızlanınca, götürüldüğü Silifke Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Tahir Yılmaz’ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde getirildiği Yeğenli Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar da taziye için Yılmaz’ın evine geldi. Babasının ölümüyle yıkılan, annesi de yıllar önce vefat eden Hasan Yılmaz, iddiaya göre bir süre sonra eve girip, av tüfeğiyle geri döndü. Cinnet getirdiği ileri sürülen Hasan Yılmaz, taziye için bahçede oturanların üzerine rastgele ateş açtı. Av tüfeğinden çıkan saçmalar amca Hıdır Yılmaz, yenge Ayşe Yılmaz, kız kardeşleri Teslime Eren ve Huriye Toker’e isabet etti. Korku ve panik yaşayan birçok kişi de evden koşarak kaçtı. Yılmaz, aynı tüfekle bu kez kendi başına ateş etti.

Haberin Devamı

Taziye evinde yaşanan dehşet anlarının ardından eve geri dönenlerin kontrol ettiği amca Yılmaz, eşi Ayşe Yılmaz, Teslime Eren ile Hasan Yılmaz’ın öldüğü anlaşıldı. Ağır yaralanan Huriye Toker ise yakınları tarafından götürüldüğü Silifke Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Kan gölüne dönün taziye evine çok sayıda jandarma ve ambulans gönderildi. Jandarma ve sağlık görevlilerinin yaptığı incelemenin ardından ölen 4 kişinin cesetleri otopsi için Silifke Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Dehşet anlarını yaşayan köylüler, Hasan Yılmaz’ın babasının cenazesinin toprağa verilmesinin ardından yakınlarıyla birlikte eve geldiğini, bir süre bahçede oturduğunu söyledi. Köylüler, Yılmaz’ın eve girip av tüfeğiyle dışarı çıktıktan sonra bahçede oturanların üzerine ateş edip intihar ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

YÜKSEK SESLE KONUŞMA CİNAYETİ

Yine Mersin'de, arkadaşının evine misafirliğe giden kişi, “yüksek sesle konuşma” meselesinden çıkan kavgada arkadaşının komşusu tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'nde oturan bir arkadaşının evine misafirliğe gelen Mehmet Ali Ata (38) ile komşu M.T. arasında yüksek sesle konuşma meselesinden kavga çıktı. M.T, Mehmet Ali Ata'yı bıçakla ağır yaraladı. Ata, Mersin Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. M.T. gözaltına alındı.

DİYARBAKIR: 1 ÖLÜ

Bağlar ilçesinde bir kişi, ayrı yaşadığı eşi ile eşinin annesini silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan eş kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, kaynanası Celile Ö'nün, Fatih Mahallesi Göçmenler Caddesi 120. Sokak'taki evinde kalan eşi Hülya Ç. ile konuşmaya giden Ahmet Ç, henüz belirlenemeyen nedenle eşi ve kaynanasını silahla vurdu.

Olay yerine giden 112 Acil Sağlık ekiplerince Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hülya Ç. müdahaleye rağmen kurtarılamazken annesi Celile Ö'nün tedavisi sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!