TAV'dan Abu Dabi'ye 3 milyar dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

TAVdan Abu Dabiye 3 milyar dolarlık yatırım
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 16:17

TAV İnşaat, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) giriş kapısı olan Abu Dabi Havalimanı’nda yapılacak yeni terminal binası ihalesini kazandı.

Haberin Devamı


TAV İnşaat başta olmak üzere TAV-CCC-ARABTEC Ortak Girişimi, 3 milyar doların üzerinde kontrat bedeline sahip yeni terminal binası inşaatını 49 ayda tamamlamayı planlıyor. Toplam 702 bin metrekare alana sahip olacak yeni terminal binası yılda 27 milyon yolcuya hizmet verecek.
 Â
TAV Grubu CEO’su M. Sani Åžener, ÅŸunları söyledi:Â

"Bildiğiniz gibi şu anda Katar, Umman ve Tripoli havalimanı inşaatlarını yapıyoruz. Suudi Arabistan’da Medine ve Cidde’de yeni kazandığımız ihaleler ve bunların ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nde de Abu Dabi havalimanı ihalesini kazanmış olmak, bu büyük başarıyı elde etmek ve 3 milyar dolarlık bu mega projeyi portföyümüze katmak bizi ve tüm ekibimizi çok mutlu etti.

Dünyada havalimanı sektöründeki markamızı, uyum yeteneğimiz ve esnek yönetimimiz sayesinde tescil ettirdik. İyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz. Yeni dünya ekonomisine uyum sağlamamız aslında hep havalimanı işinde kalarak ölçek ve kapsam ekonomisini çok iyi kullanıyor olmamızın bir sonucudur."
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!