Nadir: Türkiye’de kumarhane işlettik

Güncelleme Tarihi:

Nadir: Türkiye’de kumarhane işlettik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 00:00

Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir, İngiltere’de ocak ayından bu yana devam eden dava sürecinde ilk kez sanık koltuğuna oturarak, ifade verdi.

Haberin Devamı

KKTC’den İngiltere’ye yaklaşık iki yıl önce dönen ve kendi ifadesiyle ‘Adını temizlemek için’ yargı önüne çıkan Nadir, yolsuzluk yapmakla ve zimmetine kendi şirketi Polly Peck’ten 150 milyon sterlin para geçirmekle suçlanıyor.

Suçsuz olduğunu savunan 71 yaşındaki Nadir’e, avukatı Philip Hackett çok sayıda soru yöneltti. Öğleden sonraki ifadesinde Türkiye ile KKTC’deki yatırımları ve şirketlerine ilişkin sorular sorulduğunda Nadir’in, Türkiye’nin  1980 ve 1990’lardaki durumu ve Kıbrıs sorunu gibi siyasi konulara değinmesi dikkati çekti.Türkiye’nin 1980’li yıllardaki ekonomik durumunun sorulması üzerine Nadir, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde ekonominin çok geliştiğini ve yabancı yatırımlara açık hale gelindiğini ifade etti.

 “Türkiye’nin bu yeni ekonomik döneminde şirketi Polly Peck’in öncü bir rol üstlendiğini” savunan Nadir, 1980’lerde ailesinin İstanbul, İzmir ve Bursa’da toplam dört otelde kumarhane işlettiğini ve bu otellerin o dönemde emekli sandığına ait olduğunu ileri sürdü. Nadir, ailesinin aylık yaklaşık 1 milyon sterlin geliri olan bu kumarhanelerin ortağı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!