Uçak da radar da tespit edemedi

Güncelleme Tarihi:

Uçak da radar da tespit edemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmede, Türk uçağının vurulmasıyla ilgili, “Ne uçağımız ne de kara radarlarımız füzenin ateşlendiğini tespit edebildi” bilgisi verildi.

Haberin Devamı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Füze ateşlendiğinde, uçaktaki sistemin pilotu uyarması gerekmiyor mu? Bu uyarı doğrultusunda pilotların uçaktan ayrılması gerekmiyor mu?” sorusunu yöneltti. Demirtaş’ın sorusuna Başbakan Erdoğan ve kendisine eşlik eden askeri kanat, “Füzenin fırlatıldığı anı tespit edemedik. Ne uçağımız ne de kara radarlarımız bu yönde bir tespitte bulundu. Uçağın vurulmuş olabileceğini de irtibat kesildikten sonra anladık. Farklı bir füze donanımı olduğunu tahmin ediyoruz. Mobil bir rampa olduğunu tahmin ediyoruz” bilgisini verdi. Başbakanlık Konutu’ndaki zirvede muhalefet partisi liderleri, “3’üncü bir ülkenin uçağı düşürmesi ya da elektronik karartma yaparak düşürülmesine yol açması söz konusu mu?” sorusunu da yöneltti. Erdoğan ve ekibi, “O olasılığa da baktık. Böyle bir ihtimal görünmüyor. Füzenin ateşlenmesi ve sonrasında ön işaret alınmamış” karşılığını verdi.

Çiçek: Tahammül kalmadı

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye ile yaşanan kriz konusunda, “Böylesine bir hukuksuzluğa bu bölgede artık daha fazla tahammül etmek mümkün değildir” dedi. Çiçek dün Meclis’te şöyle konuştu: “Evvela bu bir kasti durumdur. İkincisi, uluslararası hava sahasında icra edilmiş olan haksız bir tutumdur, bir eylemdir. Üçüncüsü Türkiye, kendi hukukunu uluslararası hukuk çerçevesinde kararlılıkla arayacaktır. Türkiye baştan beri olayı soğukkanlı ve gereken tüm yönleri aydınlatarak kamuoyunu bir taraftan bilgilendirmeye, bir taraftan da alacağı kararların meşruiyetini oluşturmaya çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!