Kanal D'yi vuran kazaya 22.5 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Kanal Dyi vuran kazaya 22.5 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 20:36

Kanal D Ankara Bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan'ın yaralanmasına neden olan sürücü Onur Koyuncu hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Barış Kılıç / Fevzi Çakır (AA)

Eskişehir Yolu'nda meydana gelen ve Kanal D Ankara Bürosu çalışanı Harun Bayhan'ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan'ın yaralanmasına neden olan sürücü Onur Koyuncu hakkında, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 Ankara Cumhuriyet Savcısı Zeynep Baykara Doğar'ın hazırladığı iddianame, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul etti.
 İddianamede, 3 Haziran akşam saatlerinde, otomobiliyle Bahçelievler'den Eskişehir yönüne seyreden sanık Koyuncu'nun, AŞTİ varyantı girişinde, en sağ şeritten sol şeride geçtiği sırada, aşırı alkolün etkisi ve yüksek hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiği ifade edildi.
 Koyuncu'nun kullandığı aracın, orta refüjü atladıktan sonra karşı yönden gelen Harun Bayhan'ın kullandığı araçla kafa kafaya çarpıştığı kaydedilen iddianamede, kaza sonucu Bayhan'ın araç içinde öldüğü, Yasemin Doğan'ın da yaralandığı anımsatıldı.

Haberin Devamı

346 promil alkollü


 Kaza tespit tutanağına göre havanın açık, yol yüzeyinin kuru olduğuna dikkat çekilen iddianamede, kazanın Bayhan'ın kullandığı şeritte meydana geldiği ve Bayhan'ın kural ihlal ettiğine rastlanmadığı vurgulandı.
 MOBESE görüntülerine göre Koyuncu'nun, yolun en sağ şeridinden sol tarafına geçtiği, orta refüje çarptıktan sonra havalandığının belirlendiği ifade edilen iddianamede, Ankara Numune Hastanesi'nin raporunda, Koyuncu'nun saat 20.47 itibarıyla 346 mg/dl promil alkollü olduğunun tespit edildiğine yer verildi.
 İddianamede, “aşırı hızlı ve alkollü olması, olayın meydana gelişi ve tüm deliller göz önüne alındığında, Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre, Koyuncu'nun bilinçli taksirle hareket ederek, bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu” gerekçesiyle 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!