Desteğimiz tam olur

Güncelleme Tarihi:

Desteğimiz tam olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2’şer saat arayla Başbakan Erdoğan’la, Başbakanlık Konutu’nda gerçekleştirdikleri “Suriye” zirvesinin öne çıkan ayrıntısı Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili “İstihbarat kayıtları” oldu. Paylaşılan kayıtlar arasında saldırıyla ilgili telsiz konuşmalarının da olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’yla Genelkurmay Başkanlığı tarafından elde edilen ve “F-4’ün kasten düşürüldüğü” bilgisini içeren istihbarat kayıtları paylaşıldı. Kılıçdaroğlu’na toplantıya katılan Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Harekât Başkanı Ateş Mehmet İrez askeri nitelikli “Teknik” bir sunum yaptı.

CHP’nin desteği önemli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da “Diplomatik” süreçle ilgili bilgi verdi. Nihai değerlendirme ise Başbakan Erdoğan’dan geldi. CHP’nin süreçle ilgili değerlendirmesini öğrenen Erdoğan, Suriye’ye yönelik “olası misilleme” seçeneğini de gündeme getirdi. Erdoğan, CHP’nin “siyasal” desteğinin önemine vurgu yaparken NATO düzeyindeki temasların sürdüğünü belirtti.
Erdoğan’ın ikinci buluşması ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldu. Bahçeli’ye Tuğrul Türkeş eşlik etti. Sunumun ardından Erdoğan, Bahçeli’ye “Bu konudaki değerlendirmeleriniz, atacağımız adımları belirlememiz noktasında önemli.
Ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Haberin Devamı

Ne gerekiyorsa yaparız

Bahçeli de Erdoğan’a, “Bugüne kadar hükümetiniz bölge siyasetinde, barış ve istikrarın sağlanması noktasında gereken hassasiyetlere dikkat etmedi. Ancak bu milli bir meseledir. Milli hassasiyetler ve milli menfaatler doğrultusunda bir destek gerekirse bizim desteğimiz tam olur. Ne gerekiyorsa yaparız” karşılığını verdi.

BDP diplomasi önerdi

/images/100/0x0/55ea5f0af018fbb8f87b96a5

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan da Başbakan Erdoğan’a “Suriye’ye karşı missilleme yerine diplomatik yolların sonuna kadar işletilmesi” tavsiyesi geldi. Erdoğan ve Demirtaş arasında 1 saat 10 dakika süren görüşmeye, Davutoğlu ve Orgeneral Akar’ın yanı sıra BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da katıldı.

BDP  karesinde asker  yok

Başbakanlık tarafından  basına dağıtılan fotoğraflardaki bazı farklılıklar dikkat çekti. CHP ve MHP liderlerinin ziyaretinde masa tam kadraj alınırken Bakan Davutoğlu ve Orgeneral Akar da görülüyor. Ancak BDP eşbaşkanlarının ziyareti sonrasında dağıtılan fotoğrafta sadece Başbakan ve BDP’liler var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!