Bu saldırı Erdoğan’a misilleme

Güncelleme Tarihi:

Bu saldırı Erdoğan’a misilleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’la Başbakanlık Konutu’nda gerçekleştirdiği “Suriye Krizi” zirvesi sonrasında parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu saldırının Sayın Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye politikasına karşı bir misilleme olduğu kuvvetle muhtemeldir” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Sineye çekme

“Uçağımızın kasten düşürüldüğü anlaşılmıştır. Uçak vurulmadan önce Suriye tarafından hiçbir uyarının yapılmadığı, hiçbir önleme girişiminde bulunulmadığı, doğrudan ateş edildiği görülmektedir. Düşürülen uçağın Türk uçağı olduğunun bilinmediği ve yanlışlıkla vurulduğu mazereti de gerçekçi değildir. Suriye’nin yaptığı bu saldırının, Sayın Erdoğan’ın ‘Bıçak kemiğe dayandı’ türündeki söylemlerinin bir blöften ibaret olduğu algısını, başta Suriyeli muhalifler olmak üzere bütün dünya kamuoyuna taşımak amacında olduğu ihtimal dahilindedir. Hiç şüphesiz, olay sineye çekilemez, üstü örtülemez ve unutturulamaz. Türkiye, bu ve benzeri saldırılarla her canı isteyenin rahatlıkla sınayabileceği bir ülke değildir. Kimse Türkiye’nin gücünü ve caydırıcılığını test etmeye cüret etmemelidir.

Sözde dostlar

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük devlet vakarına yakışan soğukkanlı tutumu, kendisine yönelen saldırılar karşısında vurdumduymaz olmasını gerektirmez. Bununla birlikte komşu ve kardeş iki halkı savaşın eşiğine getirenler nasıl bir ateşle oynadıklarını artık anlamalı. Türkiye’yi yönetenler, Suriye yönetimini devirme konusunda kendisini teşvik ve tahrik eden sözde dostlar tarafından yalnız bırakılmışlardır.

Paylaşmadılar

CHP olarak Suriye konusu gündeme geldiğinden beri sürdürdüğümüz tavrın haklılığını bir kez daha anladık. Ancak Suriye’nin tavrını kabul edilebilir bulmuyoruz. Hükümetin de bu konuda gerekeni yapmasını bekliyoruz. Yapılması gerekenler de uluslararası hukuka uygun olmalı ve kamuoyu beklentilerini karşılamalıdır. Düşürülen uçağımızın teknik özellikleri ve seyriyle ilgili ayrıntıları Sayın Başbakan ve ilgililer tarafımıza sundular. Brifingi anlamlı buluyoruz. Ancak kamuoyuna yansıyanlar dışında yeni bir bilgi veya yol haritası bizimle paylaşılmış değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!