Van'da 5 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Vanda 5 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 07:49

Van’da merkez üssü Karagündüz Köyü olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi’nden alınan bilgiye göre saat 23.07’de meydana gelen depremin merkez üssü Van’ın Karagündüz Köyü olarak belirlendi. Yaklaşık 20 saniye süren depremde ilk belirlemelere gören ölen ya da yaralanan olmazken, kısa süreli panik yaşandı. Van Vali Vekili Atay Uslu, şu ana kadar kendilerine herhangi bir yıkım ihbarı gelmediğini söyledi.

'DAHA BÜYÜK DEPREM OLACAK' SÖYLENTİSİ VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde, korku ve paniğe kapılan çok sayıda kişi, evlerini terk ederek sokaklara döküldü.

İlerleyen saatlerde daha büyük bir deprem olacağı söylentisi üzerine geceyi sokakta ve araçlarında geçireceklerini belirten vatandaşlar, “Deprem anında büyük bir panikle evimizden çıktık. Yakınlarımız telefon açarak ilerleyen saatlerde daha büyük bir deprem beklendiğini söyledi ve evlere girmememiz konusunda bizleri uyardı. Biz de evlerimize girmeye korktuğumuz için dışarıda sabahlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların da deprem anında panik yaşadığı ve geceyi hastane bahçesinde geçirdiği görüldü.





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!