Tek koltukta beş makam

Güncelleme Tarihi:

Tek koltukta beş makam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 17:36

GAZİ Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin eki Dekanı, siyaset bilimci Prof. Dr. Naci Bostancı, 24. Dönem’de ilk kez milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

Ak Parti’den Amasya Milletvekili olan Bostancı, 2 komisyonun başkanvekilliği, 2 alt komisyonun da başkanlık görevini yürütüyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü mezunu Bostancı, 17 kitabı ve çok sayıda makalesi ile bu dönemin en aktif milletvekillerinin arasında yer alıyor.

Ülkenin dört bir yanına gitti

Bostancı’nın seçildiği ilk görev, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekilliği. Komisyon çalışmalarına aktif olarak katılan Bostancı, 24. Dönem’in başından beri komisyonun her toplantısında hazır bulunuyor. Naci Bostancı, komisyonun çalışmalarına başlamasının ardından, “terör alt komisyonu” olarak bilinen, terör ve şiddet olaylarından kaynaklanan yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik kurulan alt komisyonun başkanlığına seçildi. Komisyon üyeleriyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki bazı illerde temaslarda bulunarak, terör mağduru aileler ile görüşen Bostancı, ayrıca ülkenin batısında belirlenen illere giderek çalışmalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Dostluk Grubu’nun da başkanı

Bostancı, bu görevlerinin ardından, Başkanlığını Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş’ın üstlendiği TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanvekilliği görevine seçildi. Bostancı, İnsan Hakları Komisyonu’ndaki, “bir başkanvekilliği bir de alt komisyon başkanlığı” şeklindeki ikili görevini burada da sürdürdü. Naci Bostancı, 1960 Darbesi ve 1971 muhtırası alt komisyonu ile 28 Şubat ve 27 Nisan alt komisyonuyla birlikte kurulan 12 Eylül 1980 darbesi alt komisyonu başkanlığı görevini üstlendi. Bu görevlerinin yanısıra, ayın zamanda Türkiye Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı da olan Bostancı, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu üyeliği görevlerini de sürdürüyor.

Zamanı verimli kullanmak lazım

Bu görevleri üstlenmekten gayet memnun olduğunu belirten Bostancı, “Siyaset marifetiyle memleketin temel konularına ilişkin bir katkımız olabilirse çok memnun oluruz. Zaten insanların siyasete gelme nedenleri doğrudan sonuç alınabilen bu alana ilişkin iş yapabilmektir. Zamanında ne kadar hızlı geliştiğini iyi biliyoruz, Bunu da en verimli şekilde kullanmak lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!