Liderlere randevu yerinin sırrı

Güncelleme Tarihi:

Liderlere randevu yerinin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 12:24

Ankara'da birkaç saat içinde çok önemli toplantılar olacak; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderleri ile görüşecek.

Haberin Devamı

Görüşme için seçilen mekan önemli; Başbakanlık konutu.
Randevu için muhalefet liderlerine bu mekanın bildirilmesi, aslında kendi içinde çok önemli bir mesaj içeriyor.
Şöyle;
Recep Tayyip Erdoğan'dan görevi gereği hep 'Başbakan' olarak bahsederiz haberlerde. Ancak Başbakanlıktan başka 'şapkaları' da var; AK Parti Genel Başkanlığı, AK Parti'nin TBMM'deki Grup Başkanlığı gibi.
Başbakan, daha önce muhalefet liderleri ile görüşmelerinde ya AK Parti Genel Merkezi'ni, ya da TBMM'yi seçmişti.
Mesela, çok yakin zamanda Ana muhalefet partisi ile olan Kürt sorununa ilişkin görüşme yeri olarak AK Parti Genel Merkezi seçilmişti. Oysa bugünkü randevular, Başbakanlık Konutu'na verildi.
Bunun anlamı su; Hükümet, Suriye'nin Türk askeri uçağını düşürmesini 'devlet meselesi' olarak görüyor. Erdoğan, liderlerle diğer unvanlarını bir tarafa bırakarak, 'Başbakan' olarak görüşecek.
Peki mesaj ne olabilir?
Başbakan öncelikle muhalefet liderlerine Suriye'nin Türk uçağını düşürmesine ilişkin teknik bilgi verecek. Ardından da olası politikaları açıklayıp, destek isteyecek.
Ankara kulislerinde konuşulan, hükümetin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin agresif tutumuna karşı hazırlıklı olmasını sağlamak üzere 'TBMM'den bir izin tezkeresinin' gündeme gelebileceği.
Tezkere ile sağlanan iznin 'derhal kullanılması' söz konusu olmasa da, varlığı önemli bir baskı unsuru olabilecek Suriye yönetimi üzerinde.
Başbakan'ın, 'yol haritası' kapsamında tezkere olasılığını da muhalefet liderleri ile paylaşması bekleniyor.

Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!