Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 00:00

Haberin Devamı

Avarenin Önerisi

Doğan Hızlan seçti

Yılmaz Özdil
İsim, Şehir, Bitki
Doğan Kitap

Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, yazılarıyla sosyal medyada en çok takip edilen ve paylaşılan isimlerin başında geliyor. Kitapları da yazıları gibi tartışma yaratıyor. Özdil’in ikinci kitabı ‘İsim, Şehir, Bitki’de o bilinen kısa, öz ve vurucu üslubu yine ön planda.

Avarenin Şiiri

Rönesans

Yarın rıhtıma gitmeli,
Rönesans çıkacak vapurdan
Bakalım, nasıl şey Rönesans?
Kılığı, kıyafeti nasıl?
Şık mı, sünepe mi?
Siyasî mi, bastonu var mı elinde?
Hokkabaza mı benziyor?
Ambardan mı çıkacak, kamaradan mı?
Yoksa ateşçi filân mı?
Çalışarak mı geliyor gemide?

Orhan Veli Kanık

Seyahatte Ne Okuyalım?
Haluk Levent Bu Kitabı Öneriyor

Oğuz Atay
Tutunamayanlar
İletişim Yayınları

Haluk Levent, Ege ve Karadeniz aşığı. Ruh yapısına uygun bulduğu iki bölge dışında Saros Körfezi’ni dünyanın en temiz üçüncü sahil olduğu için seyahatlerinde tercih ediyor. Akdeniz sahillerinin kavurucu sıcağından uzak duruyor. Konserleri nedeniyle tüm Türkiye’yi gezmiş. Sürekli gitmek istediği yerler ise Karadeniz’in Artvin ve Amasra’sı, Ege’nin Foça ve Kaz Dağları. Yurtdışında görmek istediği yerlerin başında Danimarka, Kopenhag ve Odense arasında, kuş cennetinin bulunduğu bir ada geliyor. Amsterdam ve Melbourne’u merak ediyor. Haluk Levent, Avare okuyucularına Oğuz Atay’ın klasik eseri “Tutunamayanlar”ı öneriyor.

Haberin Devamı

Seyahatte Ne Dinleyelim?
Barış Yurtçu Bu Albümü Öneriyor

Lana Del Rey
Born To Die
Interscope

Kolpa grubunun solisti Barış Yurtçu, seyahatlerinde Çeşme ve Bodrum’u tercih ediyor. Çeşme’nin sakinliğinden etkiliyor. Alaçatı’nın denizi ve plajlarını çok seviyor. Karadeniz Bölgesi’ni merak ediyor. Antalya ve Alanya civarlarını gezmek istiyor. Avrupa’da pek çok kent görmüş. New York, Londra ve Los Angeles gitmek istediği şehirlerden bazıları. Genç solist Lana Del Rey’in Born To Die albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!