Tatile değil ölüme gidiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Tatile değil ölüme gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 12:58

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, tatil döneminde yoğunlaşan trafik kazalarına dikkat çekti. Son bir ayda kazalarda hayatın kaybedenlerin 443 kişiye ulaştığını hatırlatan Apaydın, “Her gün 15’yi trafiğe kurban veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, karayollarında aşırı bir trafik yoğunluğunun yaşandığına ve beraberinde istenmeyen trafik kazalarının olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de trafik kazalarının maddi-manevi büyük kayıplara neden olduğunu vurguladı. Apaydın, “Son bir ay içerisinde 443 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybetmesi, 19 bin 403 kişinin de yaralanması trafik kazalarının ne kadar ürkütücü boyuta geldiğinin en belirgin göstergesidir. Tatile değil adeta ölüme gidiyoruz” dedi. Apaydın, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“Haziran ayında 443 kişi yani bir günde 15 kişi hayatını kaybetmiş, 19 bin 403 kişi de yaralanmış. Yani günde 647 kişi trafik kazalarında yaralanıyor. Bu yaralılarımız hakkında sağlıklı istatistik yok. Ölüyor mu, engelli mi kalıyor bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Yoğunluk arttı

Ülkemizde 9 milyona yakın özürlü vatandaşımızın tamamı doğuştan değil ve trafik kazaları bu sayıyı hızla arttırıyor. Maddi kayıp ilk altı ayda 458 milyon TL’ye ulaşmış. Her yıl can kaybının yanı sıra 1 milyar TL de maddi kayıp yaşıyoruz. Bu durum kabul edilebilir değil.
Yaz aylarının başlamasıyla trafikte 3-4 kat yoğunluk oluştu. Trafik kazalarının yüzde 98’inin sürücü kusurlarından kaynaklandığının unutulmaması gerekiyor. Son günlerde ailelerin ocaklarının sönmesinin bir sebebinin de düğün konvoyları ile düğün dönüşlerinde alkollü ve yorgun bir şekilde araç kullanılması. Ne olursa olsun sürücülerimiz hız kurallarına uymalı, yorgun ve uykusuz yola çıkmamalı, en önemlisi acele etmemeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!