Başarılı kız öğrenciler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Başarılı kız öğrenciler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 00:00

Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) yaptırdığı yurtlarda kalan ve vakfın konuğu olarak İstanbul’a gelen en başarılı 12 liseli kız öğrenci, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Öğrencilere ödüllerini veren Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Hepinizin çok çalışıp, üniversite okumanızı istiyorum" dedi.

Aydın Doğan Vakfı’nca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan "Gümüşhane Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu", "Kürtün Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu", "Şiran Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu" ile "Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu"nda kalan ve not ortalaması en yüksek, 12 kız öğrenci, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve ödüllendirilmek üzere, 4 öğretmen ile birlikte vakfın konuğu olarak geçtiğimiz Salı günü İstanbul’a geldi. Öğretmenleriyle birlikte Boğaziçi Üniversitesi’nde konaklayan öğrenciler, 3 gün boyunca Rahmi Koç Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi İstanbul’un tarihi mekanlarını gezdi.

EN BAŞARILI 12 KIZ ÖĞRENCİYE DESTEK / Foto Galeri

Haberin Devamı

AYDIN DOĞAN VAKFI YARDIMLARININ EN ÇOĞUNU EĞİTİM İÇİN YAPIYOR


Öğrenciler, gezilerinin son günü olan bugün de Doğan TV Center’ı gezdi. Gezinin ardından VIP salonuna geçen öğrenciler burada Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile sohbet etme imkanı buldu. Fetvacı ödül töreninde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Sevgili çocuklar başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Sizler yurtlarınızdaki diğer arkadaşlarınızı da temsil ediyorsunuz. Çok çalıştınız, en yüksek ortalamaları sizler getirdiniz. Önümüzdeki senelerde çok çalışıp üniversitelere gitmenizi bekliyorum. Aydın Doğan Vakfı yatırımlarının, yardımlarının en çoğunun eğitim için yapıyor. Birçok okul açtı, 6 tane kız yurdu var. Bu kız yurtları da bizim faaliyetlerimizin çok önemli bir parçası. Onun için sizler ve sizlerin başarılarınızla biz gurur duyuyoruz. Sizin yarın öbür gün sorumlu mevkilerde, çok başarılı görmek istiyoruz. Onun için mutlaka çok çalışmanızı, üniversiteye gitmenizi, gidince de bizi unutmamanızı, aramanızı bekliyoruz. Önümüzdeki seneler müjdeli haberlerinizi bekliyoruz."

Fetvacı, konuşmasının ardından 12 başarılı kız öğrencilerin birincilerine ve ikincilerine dizüstü bilgisayar, üçüncülerine saat ve gelen tüm öğrenci ve öğretmenlere kitap armağan etti.

Haberin Devamı

ÖDÜL TEŞVİK EDİYOR

Ödül töreninin ardından vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Fetvacı, şöyle konuştu:

"Başarılı öğrencileri ödüllendirmenin diğer bütün öğrencilere de teşvik olacağını düşünüyoruz. Onun için de mutlaka hem yurtlardaki hem okullardaki başarılı öğrencilerimizin hepsini yıl sonunda ödüllendiriyoruz. Ve mutlaka İstanbul’a davet ediyoruz. Çoğu İstanbul’u görmemiş oluyorlar. Burada üniversite yurdunda kalıyorlar. Özellikle lise ikinci sınıf öğrencilerini çağırıyoruz ki, önümüzdeki yıl lise 3’te çalışmaya heves etsinler. İstanbul’u geziyorlar ve dönünce yaşadıklarını arkadaşlarına anlatıyorlar. Hem bakış açıları değişiyor, ufukları gelişiyor. Her sene bunu tekrarlıyoruz ve öğrenci grubumuz gelişiyor ve onlar da birbirlerini teşvik ediyor."

Haberin Devamı

BAĞCILAR’DA SAĞLIK MESLEK LİSESİ AÇACAĞIZ

Yurt yapmaya ’Baba Beni Okula Gönder" projesinden sonra başladıklarını belirten Fetvacı, şunları söyledi:

"Bizim 6 tane kız öğrenci yurdumuz var. ’Baba Beni Okula Gönder’ projesi kapsamında yurt sayısı 30’u geçti. Hepsi Aydın Doğan Vakfı olarak değil ama biz de bu kampanya dolayısıyla yurtları yapmaya başlamıştık ve mutlaka devam edecek. Kızların okuması çok önemli, herkesin okuması çok önemli. Ama eğitimli bir annenin yetiştireceği çocukların da farklı olduğunu biliyoruz. Annenin eğitim seviyesi ne kadar yükselirse öğrencinin başarı seviyesi ve üniversiteye gitme ihtimali artıyor. Biz de bu konuda çalışıyoruz. Bir yandan okullar açıyoruz. Bu sene Bağcılar’da sağlık meslek lisesi açacağız. Eğitim bizim en büyük yatırımımız."

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!