'Kalpte kötülük varsa size bir yerden bulaşıyor'

Güncelleme Tarihi:

Kalpte kötülük varsa size bir yerden bulaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 10:12

BURSA’da bu yıl 51’incisi düzenlenen Uluslararası Festivali’n dün akşamki konuğu, Şevval Sam oldu.

Haberin Devamı

BURSA KONSERİNDEN GÖRÜNTÜLER - WEB TV

'Başörtüsü benim için bir tekstil ürünüdür’ dediği iddiasıyla sosyal medyada gündemi meşgul eden sanatçı Sam, "İki gündür insan olmanın ne anlama geldiğini sorgulamak gerektiğini hatırladım. İçinde eğer bir damlacık kötülük varsa, kurduğunuz cümle ister barışa dair olsun, ister sevgiye dair olsun, kalpte bir kötülük varsa mutlaka size bir yerden bulaşıyor" dedi.

51’inci Uluslararası Bursa Festivali, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkan Şevval Sam sevenleriyle buluştu. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği konserine ’Dostum’ isimli türküyle başlayan Sam, şarkı aralarında müzik severlerle sohbet etti. ’Başörtüsü benim için bir tekstil ürünüdür’ dediği iddiasıyla sosyal medyada geniş yankı uyandıran Sam, "İki gündür insan olmanın ne anlama geldiğini sorgulamak gerektiğini hatırladım. Biz inancımızdan, özgür düşüncemizden, ifade özgülüğümüzden, sevgiden, barıştan, dostluktan hiçbir zaman vazgeçmiyoruz. Bu da insan olmanın ne anlama geldiğini sorgulamaktan geçiyor, ömrümüzün sonuna kadar. Burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Çünkü benim için zor bir geceydi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kalpte kötülük varsa size bir yerden bulaşıyor
"HERKESİN FARKLILIĞINA SAYGI DUYUYORUM"

ŞEVVAL SAM O İDDİAYA AÇIKLIK GETİRDİ - WEB TV

Şevval Sam dün akşam 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Van'da Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen söyleşide "başörtüsü tekstil malzemesidir" dediği iddia edilen Sam, hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Sam, "Ben bu kadar barıştan, düşünce özgürlüğünden söz ederken başörtüsü bez parçasıdır diyebilir miyim?" sözleriyle iddiaları reddederek herkesin farklılıklarına saygı duyduğunu vurguladı. Barıştan, sevgiden, kardeşlikten bahsettiğini söyledi. Sam açıklamasını "gerçekten öyle bir şey söyleseydim gençler itiraz etmez miydi?" sözleriyle sürdürdü. "İnsanları barışa ve sevgiye davet ediyorum. Medyaya da rica ediyorum. Düşüncelerimin özünü görsünler. Bizi bu tuzaklara düşürmesinler." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!