AOÇ’ye imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

AOÇ’ye imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 22:11

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ’de yapılaşmayı başlatacak protokole karşı tepkisini sürdürüyor. Şube, çiftlikte inşa edilecek yapıları “dur” demek için imza kampanyası düzenleyecek. Toplanan imzalar Cumhurbaşkanı Gül’e ulaştırılacak.

Haberin Devamı

ATATÜRK Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapılaşmanın önünü açan protokole tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ’nin uluslararası kültürel miras alanı olması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Şube yönetimi AOÇ için imza toplayıp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ulaştıracak.

Kültürel miras gizleniyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, AOÇ’de başlatılması plananan yapılaşma çalışmalarına tepkisini sürdürüyor. Şube merkezinde yapılan basın toplantısına çeşitli okullardan gelen ilkokul öğrencileri de katıldı. AOÇ hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrenciler, “Atatürk’ün anıları yıkılmasın” dedi. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Ali Hakkan, AOÇ’yi sadece hayvanat bahçesi olarak bilen Ankaralılar’ın olduğunu belirterek, “Oradaki kültürel mirası gizliyorlar, bilinmesini istemiyorlar. Bu da yetmezmiş gibi AOÇ’yi imara açmaya çalışıyorlar. Afet yasasıyla beraber Bir çok bölge afet alanı ilan edilmeye başlandı. Afet Yasası’nın ilk uygulamasının AOÇ’de olması manidardır. AOÇ’nin Uluslararası kültürel miras alanı olması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Şimdi de imza kampanyası başlattık. Topladığımız imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e götürüp konuyla ilgilenmesini isteyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İdeolojik bir süreç

TOKİ ve Orman Genel Müdürlüğü’nün AOÇ’ye Başbakanlık konutu yapılmasıyla ilgili protokol imzaladığını hatırlatan Şube Sekreteri Tezcan Karakuş da şunları söyledi:
“Bu süreç ideolojiktir. Yapılanların tamamı Cumhuriyet ideolojisiyle hesaplaşma ürünüdür. Protokolün imzalanma tarihinin 28 Şubat olması bunun en büyük kanıtıdır. AOÇ insanla doğanın barış içinde olduğu bir peyzaj alanı. Buradaki yapılaşmaya karşı sesimizi duyurmak istiyoruz ama karşımızda kulakları sağır olmuş yetkililer var. AOÇ’nin Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilmesiyle ilgili olarak açtığımız dava devam ediyor fakat yapılaşma kararı halen yürürlükte. Türkiye yargı süreci ağır işleyen bir ülke. Artık iptal kararı çıksa bile orada inşa süreci bitmiş olacak ve kamu malına zarar vermemek için yıkılamayacak.”

Haberin Devamı

Ankaralı kültür-sanata aç

“Ankaralılar olarak plansız bir belediye başkanına sahibiz” diyen Karakuş, “Melih Gökçek Ankara’nın başına gelen en büyük felakettir. Her şeyi günlük düşünüyor. Bir gün Shopping Fest yapmak istiyor ve ertesi gün yapıyor. Ama bu tip anlık planlar hiçbir zaman gerçekçi değildir. Nitekim Shopping Fest beklenen ilgiyi görmedi. Halk alışveriş yapmıyor, sadece etkinliklere katılıp eğleniyor. Bu da Ankaralı’nın kültür-sanata duyduğu açlığın göstergesidir. Bu açlığı belgelediği için Gökçek’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!