Küçük: Ben Aysel’i savundum Reis Bey

Güncelleme Tarihi:

Küçük: Ben Aysel’i savundum Reis Bey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 00:26

YARGIÇ EKİNCİ Yalçın Bey’le başlayalım. Yalçın Bey’i özledik

Haberin Devamı

YALÇIN KÜÇÜK Bekir Coşkun beni yazdı: Mahallenin yiğidi... Mahallenin kızı Aysel’e 4 kişi saldırırsa, dayak yiyeceğini bile bile Aysel’i savunur. Aysel’i savunan adam solcudur. Ben Aysel’i savundum. Aysel işçidir, emekçidir.

GAZETECİLER Soner Yalçın, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da sanıkları arasında yer aldığı odatv davasında söz alan Prof. Yalçın Küçük, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin davayı bitirdiğini savundu. Küçük, Ekinci’ye hitaben, “Siz bu davayı bitirdiniz Reis Bey. Bu dava 3 kişi üzerine kuruldu. Nedim Şener, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı. İddianame kurgusuna bakınca en büyük suçları bu çocuklara yüklemişsiniz. Kitap yazmışlar, kötülük yapmışlar. Yani iddianamenin kurgusuna bakınca en büyük cürüm onlara yükleniyor. Nasıl olduysa ‘Bu çocukları üyelikten çıkaralım, yardım yataklığa sokalım’ dediler. Siz de zaten onları tahliye ettiniz, davayı bitirdiniz” dedi.

TÜBİTAK raporu gelmedi

İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 6’sı tutuklu 13 sanık katıldı. Başkan Mehmet Ekinci, 4-5 kez telefonla, bir kere de yazılı olarak istemelerine rağmen 5 aydır beklenen, dava konusu bazı belgelerin virüs yoluyla bilgisayarlara gönderilmesi iddialarına ilişkin TÜBİTAK raporunun talep yoğunluğu nedeniyle hazırlanamadığını söyledi. Ekinci’nin “Yalçın Bey’le başlayalım. Yalçın Bey’i özledik” demesi üzerine Yalçın Küçük, özetle şunları söyledi:

Öz, bana dokundu gitti

“Bilirkişi raporları olmadan da suçsuz olduğumuza hükmedebilirsiniz. Kimi yargılıyorsunuz, onu görmeniz lazım. Ben kimim? Kabadayı profesör diyorlar. TÜBİTAK kurulduğunda Başbakanlık adına danışmanıydım. Devlet Bahçeli asistanımızdı. Bekir Coşkun beni yazdı: Mahallenin yiğidi... Mahallenin kızı Aysel’e 4 kişi saldırırsa, dayak yiyeceğini bile bile Aysel’i savunur. Aysel’i savunan adam solcudur. Ben Aysel’i savundum. Aysel emekçidir. Türkiye’yi rezil eden odatv davasında bizi yargılamanızı size yakıştıramıyorum. Bana yaklaşan iyi olmuyor. Zekeriya Öz’e (Ergenekon eski savcısı) ‘Beni tutuklamaya sevk edeceksin, sizi görevden alacaklar’ dedim. Cihan Kansız (Eski savcısı) da öğle saatlerinde ‘İddianameyi yazmaya başlayacağım’ dedi, 16.30’da teslim etti. Bana dokundu, gitti. 100 yıl tutun umurumda değil. Görüyorsunuz, ne kadar tutarsanız o kadar gençleşiyorum. Hiçbirimizde zerre suç yok. Soner çok iyi arkadaşım. Heyetinizin adı iyi. Bizleri, hepimizi bırakın. O kadar.”

Haberin Devamı

İstediğim gibi küfrederim

Haberin Devamı

DURUŞMADA odatv’nin sahibi, tutuklu sanık Soner Yalçın, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin sorularını yanıtladı. Yalçın, “Bir telefon görüşmesinde Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni hakkında küfürlü konuştuktan sonra önünün kesilmesiyle ilgili konuşmaya devam ediyorsunuz. Bu basın etiğine uygun mu?” sorusuna, “Bunlar karşılıklı yapılan konuşmalardır” yanıtını verdi. Soner Yalçın, Ekinci’nin, “Bir şahısla ilgili belden aşağı konuşuyorsunuz. Sizin yaptığınız gazetecilik etkinliğiyle uyuyor mu? Medyayı yönlendirme amacınız var mı yok mu?” sorusuna ise “Böyle bir amacım yok. Bu bir üslup tarzıdır. Ben istediğim gibi küfrederim” yanıtını verdi. Başkan Ekinci de “Tabii ki edersiniz” dedi. Sorular sırasında zaman zaman salondan uğultular yükselince, Ekinci, “Sorular sanığın hem lehine hem de aleyhine olabilir. Mahkemenin görevlerinden biri de sanığın lehine olan delilleri toplamaktır” dedi.
TWEET UYARISI Duruşmaya ilişkin salonda bulunan izleyicilerin cep telefonları aracılığı ile tweet atılması üzerine mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, “Çok fazla tweet atılıyor herhalde. Ses sistemi etkileniyor. Lütfen cep telefonlarınızı kapatır mısınız” diyerek uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!