Obama ve Putin Meksika'da görüştü

Güncelleme Tarihi:

Obama ve Putin Meksikada görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 10:21

ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın başlayacak G-20 zirvesi için bulundukları Meksika'da görüştü.

Haberin Devamı

Putin, zirvenin yapılacağı Los Cabos kentinde yaptıkları görüşmede, Obama ile Suriye'deki krizin aşılması yolu konusunda birçok uzlaşma noktası bulduklarını belirtti.

Rusya ve ABD ilişkilerinin gergin olduğu dönemde yapılan önemli görüşmede, Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye konusundaki görüşmelerin devam edeceğini vurguladı.

Obama ve Putin, ortak yayımladıkları bildiride, Suriye'deki şiddetin hemen sona ermesi çağrısında da bulundu.

Bildiride, "Suriye'de akan kanın durması için şiddetin hemen durdurulmasını istiyoruz" ifadesini kullanan liderler, Suriye halkının geleceğini bağımsız ve demokratik olarak seçebilmesi gerektiği konusunda uzlaştıklarını belirtti.

İran'a yükümlüklerini yerine getirme çağrısında da bulunan Putin ve Obama, ayrıca füze kalkanı konusundaki anlaşmazlıkları gidermek için uzlaşma arama konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Obama, Yunanistan'daki genel seçimlerin sonuçlarının ülke için "olumlu" olduğunu da söyledi.

Obama, sonuçların Yunanistan'daki reform umutları için olumlu bir işaret olduğunu belirterek, G-20 ülkelerinin liderlerini dünya ekonomisinin istikrara kavuşması için önlemler almaya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!