Bakan THY'deki duruma el koydu

Güncelleme Tarihi:

Bakan THYdeki duruma el koydu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 16:46

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, THY'deki işten çıkarmalarla ilgili olarak yarın THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşecek.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, THY'de işten çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili yarın THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşeceğini belirterek “Bizim burada görevimiz sağlıklı bir aracılık yapmak ve sorunun tatlıya bağlanmasını sağlamak” dedi.

Çelik, bakanlık toplantı salonunda Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ile ilgili yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cenevre'deki ILO toplantısında THY'de işten çıkarılan işçilerin durumlarının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Çelik, ILO'da Uluslararası Sendikalar Birliği'nin genel sekreterleriyle biraraya geldiğini, Türkiye'den üç konfederasyon başkanının da toplantıda olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

'BİZİM SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR'

Üç saate yakın süren toplantının gündem maddelerinin arasında THY'deki işten çıkarılmaların olduğunu dile getiren Bakan Çelik, şunları kaydetti:

“Orada sorulan sorulara cevabımızı verdik, ama ondan ziyade yarın THY Yönetim Kurulu Başkanı ile burada bir görüşmemiz olacak. Kendileriyle görüştükten sonra mevcut durum hakkında nedir, ne değildir o bilgileri alacağız. Ama ILO'daki toplantımızda konfederasyonların bizden talepleri bu 305 çalışanın işe döndürülmesiydi. O konuyu yarın sayın Başkan ile görüşeceğiz. Yarın Yönetim Kurulu Başkanı ile yapacağımız görüşmede tabloyu net olarak göreceğiz. Bizim söyleyeceklerimiz var, onların da argümanları vardır. Bizim burada görevimiz sağlıklı bir aracılık yapmak ve sorunun tatlıya bağlanmasını sağlamak.”

İŞTEN ATILAN THY PERSONELİNİN GÖZYAŞLARI- FOTO GALERİ 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 305 kişinin yeniden işe alınmaları konusunda THY yönetimine çağrıda bulunarak, “Bu talimatsa talimat. Bu işi çözün” demişti. Bakan Çelik’in bu çağrısından bir saat kadar sonra THY’den söz konusu kişilerin geri işe alınmayacağı yönünde resmi açıklama yapılmıştı.

 

Haberin Devamı

 HAVAALANINDAKİ EYLEMDEN GÖRÜNTÜLER/ WEB TV

Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun işten çıkarılan 305 kişinin ancak mahkeme kararı ile geri dönebileceğine ilişkin sözlerini aktarmıştı. Topçu, Bakan Çelik'in basına yansıyan sözleri ile ilgili olarak da "THY yüzde 51'i kamuya açık özel bir şirket Bakan yüzde 49'luk kamu payı nedeniyle öyle konuşuyor" demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!