Cunda Adası'nda yangın

Güncelleme Tarihi:

Cunda Adasında yangın
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 08:45

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Cunda Adası'nda çıkan, zeytinlik ve makilik geniş bir alana yayılan yangında yaklaşık 30 hektarlık alan zarar görürken kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yetkililer yangının çıkış nedeninin piknikçilerin mangal ateşini iyi söndürmeden bölgeyi terk etmesinden dolayı başlamış olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

ALEV ALEV YANDI / WEB TV

Türkiye'nin en büyük doğal sit alanlarından biri olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın Peteriçe Mevkii'ndeki makilik alanda, dün (cuma) saat 23.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle zeytinlik alana sıçradı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını, jardarma ve Ayvalık Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Destek amaçlı bölgeye Edremit, Akçay, Altınoluk, Burhaniye, Havran, Gömeç, Küçükköy, Altınova ve Balıkesir'den itfaiye ekipleri geldi. Ayvalık Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz da bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgede 20 arazöz, 10 iş makinası ve 7 yer ekibi çalışmaya başladı. Ekiplerin çalışmaları sonucu yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

CUNDA SABAHA KADAR YANDI / FOTO GALERÄ°

Geçen 13 Nisan günü iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla açılışı yapılan ve çevrecilerle davalık olunan Ayışığı Manastırı'na yaklaşık 1 kilometre mesafede başladığı belirtilen yangının çıkış nedeninin piknikçilerin mangal ateşini iyi söndürmeden bölgeyi terk etmesi sonucu başlamış olabileceği üzerinde durulduğu belirtildi.

Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, "Şuan için 30 hektarlık alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz. Ancak sabah yapılacak incelemenin ardından alanın mesafesi netlik kazanacak. Yangın kontrol altına alındı, söndürme çalışmaları sürüyor. Havadan müdahale gece olduğu için yapılamadı. Herhangi bir yerleşim yeri tehlike altında değil. Biz burdan gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.


Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!