Lütfi Arıboğan Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Lütfi Arıboğan Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 14:19

Galatasaray Kulübü, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'a iki ayrı göreve atadı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Lutfi Arıboğan'ın, Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanlığını da üstleneceği kaydedildi.

Sekiz aydır süren kurumsal yapılanma çalışmaları çerçevesinde Galatasaray Kulübü'nde ilk icraatın gerçekleştiği vurgulanırken, “20 Haziran 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Sayın Lutfi Arıboğan, Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanlığına atanmıştır. Lutfi Arıboğan, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu adına başkana bağlı olarak İcra Kurulu Başkanlığını yürütecektir. Lutfi Arıboğan'ın bugüne kadar sürdürdüğü başarılı çalışmaları kulübümüzde de devam ettireceğine inanıyor ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiği yazı şöyle:

Şirketimizin 15 Haziran 2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında "Lütfi Arıboğan"ın Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürü olarak atanmasına ve 20 Haziran 2012 tarihinden itibaren göreve başlamasına karar verilmiştir. 

FOTOĞRAFLARLA LÜTFİ ARIBOĞAN

LÜTFİ ARIBOĞAN KİMDİR?

1961 yılında Adana’da doğan Lutfi Arıboğan, basketbol yaşantısına 1971 yılında Çukobirlik’te başladı. Arıboğan, basketbol kariyeri boyunca Ankara DSİ, Efes Pilsen, Galatasaray ve Ülker Takımlarında oynadı. 243 kez milli formayı taşıyan Lutfi Arıboğan, 1988 yılında büyük başarılar kazanacağı Galatasaray’a transfer oldu. Lutfi Arıboğan, Galatasaray’da altı sezonu kaptan olmak üzere yedi sezon forma giydi.

1989-1990 sezonunda Galatasaray Basketbol Takımı’nın son lig şampiyonluğunda kupayı kaptan olarak havaya kaldıran Arıboğan, 1994-1995 sezonunda ise bu kez kaptan olarak Galatasaray ile Türkiye Kupası sevincini tattı. 1996 yılında Galatasaray forması altında aktif basketbola veda eden Lutfi Arıboğan, basketboldan kopmadı.

1993-1994 sezonunda formasını giydiği Ülkerspor’a bu kez genel menajer olarak dönen Arıboğan, sekiz yıl boyunca Ülkerspor’da genel menajer olarak çalıştı. 2005 yılında Levent Bıçakçı başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu’nda genel sekreter olarak görev yapmaya başlayan Lutfi Arıboğan, Haluk Ulusoy, merhum Hasan Doğan, Mahmut Özgener ve Mehmet Ali Aydınlar yönetimlerinde görevde bulundu. 2008 yılında Başkan Vekilliği görevine getirilen Lutfi Arıboğan 2012 Ocak ayında ise bu görevinden ayrıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ahmet ve Sena isimlerinde iki çocuğu olan Lutfi Arıboğan, Bahçeşehir Üniversitesi Eski Rektörü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile evlidir. Yüksek mühendis olan Lutfi Arıboğan, İngilizce bilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!