"Kamplara girişler sorunsuz devam etmektedir"

Güncelleme Tarihi:

Kamplara girişler sorunsuz devam etmektedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 13:48

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşlarının misafir edildiği kamplara yerli ve yabancı basının girişlerinin zorlaştırıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Ünal, New York Times gazetesinin 13 Haziran tarihli nüshasında yayımlanan bir haberdeki "kamplara girişlerin zorlaştırıldığı ve geçen hafta iki muhabirin girişine izin verilmediği" iddiasına ilişkin AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

Ünal, kamplara girişlerin Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve ilgili diğer kurumların belirlediği esaslar çerçevesinde sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yerli ve yabancı basının kamplara usulünce girişinde sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Ünal, Suriye vatandaşlarının yaşadığı kamplara yerli ve yabancı basın mensuplarının son bir yıl içinde 254 kez giriş yaparak gazetecilik faaliyetlerini serbestçe yerine getirdiklerini belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) son verdiği rakamlara göre, Türkiye'de kurulan dokuz çadır kent ve bir konteyner kentte 29 bin 441 Suriye vatandaşı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!