İzmirli Anna askeri sırları boşalttı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli Anna askeri sırları boşalttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 08:40

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen fuhuş ve askeri casusluk soruşturmasının üçüncü dalgası kapsamında 16 ilde aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 49 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen belgeler görenleri dehşete düşürdü.

Haberin Devamı

Fuhuş ve casusluk operasyonunda ele geçen belgeler olayın korkunçluğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi: Tüm askeri üslerin konumları, radar kodları, savaş uçaklarının yazılımları ve pilotların bilgileri sızmış. 

Star'ın haberine göre, casusluk şebekesi yönetici ve üyelerinde ele geçen belgeler arasında bütün askeri üslerin, askeri radar kodlarının, savaş uçaklarının yazılımlarının ve savaş pilotlarının tüm bilgilerin olduğu öğrenildi. 16 ilde gözlatına alınan 49 kişi İzmir’e getirilirken askerlerin Merkez Komutanlığı’nda tutulduğu bildirildi. Operasyonun ilki 10 Mayıs, ikincisi 25 Mayıs’ta gerçekleşen dalgalarında 13’ü muvazzaf 45 kişi tutuklanmıştı.

Savaş pilotlarının bütün bilgileri sızmış

 İlk dalgada tutuklanan işadamı çete lideri Bilgin Ö’nün, Sakarya’daki çiftlik evinde, Narin K’nin de Denizli’deki evinde bulunan bilgisayarında yapılan aramada, “çok gizli, gizli ve kişiye özel” ibareli askeri üsler, radar noktaları ve bilgileri, mühimmat depoları, uçak ve askeri araçların konumlanmaları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunan uçaklara ait yazılımlar, pilotlara ait tüm bilgilerin yer aldığı belgeler çıktığı öğrenildi. Bu belgelerin savcılık tespitinin ardından Genelkurmay Başkanlığı’na teslim edildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

2500 mağdur ile 300 zanlı bulunuyor

Şebekenin tuzağa düşürdüğü çoğunluğu muvazzaf askerlerden oluşan 2 bin 500’e yakın kişinin bulunduğu, bininin de fuhuş görüntüleri olduğu öğrenildi. Yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü, şu an şüpheli sayısının da 300’e yaklaştığını kaydetti. Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen işadamı Bilgin Ö.’ye bağlı 3’ü kadın

9 kişinin şebekenin üst yapısını oluşturduğu ileri sürüldü. Bu 3 kadının çetenin fuhuş ayağını organize ettiği ortaya çıktı. Narin K, F.A. ve S.K’nin gizli görüntülerini çektikleri askerlere şantaj yapıp her türlü askeri bilgiyi elde ettikleri de tespit edildi. Bilgin Ö’ye bağlı çalışan emekli bir istihbarat subayının, şebekenin askerlerle bağlantısını sağladığı da iddia edildi. Bilgin Ö’nün Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkeye 2 ay süren seyahatle yaptığı belirlendi, ancak bağlantılarının henüz ortaya çıkarılamadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Fuhuş santajına kaza numarasıyla tuzak

Zanlılardan Narin K’nin kiraladığı otomobille, tanışmak istediği subayın aracını takip edip arkadan çarptığı, böylelikle tanışıp tuzağa düşürdüğü de savcılığın takibi sırasında tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı Hukuk Müşavirliği görevlileriyle irtibata geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kriptolu olduğu ve askeri terimler içerdiği için çözümlenemeyen bazı belgelerle ilgili inceleme istedi. İzmir’e gelen Genelkurmay yetkilileri, savcılığın verdiği belgeleri alarak Ankara’ya götürdü.

MİT savcıdan randevu istedi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerinin de görevli özel yetkili savcılıkla irtibata geçerek soruşturmayla ilgili bilgi almak için görüşme talep ettiği de öğrenildi. Ayrıca, şebekenin şantajlarından bunalan bir amiralin de kısa süre önce istifa ettiği ileri sürüldü. Yetkililer, yürütülen soruşturmanın daha önce yapılan casusluk soruşturmaları ya da darbe palanları ile bağlantısının bulunmadığını da vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!