Tsunami telaşı

Güncelleme Tarihi:

Tsunami telaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 00:00

Ölüdeniz beldesinde geçen pazar günü meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından cep telefonları ve internetten yayılan “Deniz suyu 50 metre çekildi, tsunami olacak” söylentisi büyük panik yarattı. Kumluova ile Karadere beldesindeki vatandaşlar evlerini boşaltıp, yollara çıktı. Trafik kilitlendi, 8 kilometre kuyruk meydana geldi.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde pazar günü meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan çok sayıda artçı sarsıntı, halkı tedirgin etti. Son olarak internet ve cep telefonlarıyla yayılan “Deniz suyu 50 metre çekildi, tsunami olacak” söylentisi dün sabaha karşı 02.30 sıralarında halkın paniğe kapılmasına neden oldu.

TSUNAMİ SÖYLENTİSİ YÜZÜNDEN BÖYLE KAÇIYORLAR / Foto Galeri

Fethiye’ye bağlı Kumluova ile Karadere beldesinde oturanlar evlerini boşaltarak 3 kilometre uzaklıktaki dağlık alana çıktı. Ailesini aracıyla tepelik alana getirerek bekleyen İlyas Işıklı, “Eşime gece yarısı ‘Tsunami olacak’ diye telefon gelmiş. Bana söyleyince ailemi alıp evden çıktım” dedi. Antalya’nın Demre ilçesinde de tsunami söylentisinin yayılmasıyla birlikte halk sokağa döküldü. Özellikle sahil şeridinde oturanlar evlerini boşaltarak Kaş-Demre Karayoluna çıktı. Çok sayıda kişinin trafiğe çıkması nedeniyle Demre’nin Sura ile Gürses köyleri arasındaki karayolunun yaklaşık 8 kilometrelik bölümünde trafik kilitlendi. Polis ve jandarma ekipleri trafiğe kapanan yolda bulunanları sakinleştirmek ve evlerine göndermek için çaba harcadı. Havanın aydınlanmasının ardından sakinleşenlerden bir bölümü uyarıları dikkate alarak evlerine döndü. Söylentinin etkisinde kalan bazı aileler ise yüksek alanlarda bekleyişini sürdürdü.

Haberin Devamı

İŞTE O GÖRÜNTÜLER  / WEB TV

Kaş ilçesine bağlı Ovaköy ve Kınık beldeleri ile Patara köyünde de vatandaşlar söylenti nedeniyle araçlarla daha yüksek olan Çavdır, Çayköy ve Üzümlü köylerine gitti. Yüksek bölgelere giden vatandaşlara bölgede tehlike olmadığı yönünde anonslar yapıldı. Vatandaşlar evlerine ancak sabah erken saatlerde dönmeye başladı. Kumluca Kaymakamı Salih Işık, vatandaşların söylentiyle hareket ederek kısa süreli panik yaşadıklarını belirterek, “Uzmanlardan bize ulaşan böyle bir durum söz konusu değil. Bu, bilinçsizce yapılan bir olay” dedi.

Tsunami riski yok evlerinize dönün

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD)konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Bölgede tsunami riski oluşturacak fay hatları bulunmamakta ve tsunami yaratacak herhangi bir deprem beklenmemektedir. Bölgenin deprem aktivitesi ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat süreyle izlenmekte elde edilen bilgiler www.afad.gov.tr ve www.deprem.gov.tr adresinden yayınlanmaktadır.” Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklama da şöyle: “Depremin herhangi bir tsunamiye sebep olmasının beklenmediği belirlenmiştir. Bu ve benzeri durumlarda bilimsel kaynağı belirsiz, resmi ve yetkili kurumlarca yapılmayan açıklama ve bilgilendirmelerin vatandaşlarımız tarafından dikkate alınmaması önemle rica olunur.”

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!