Perinçek davası Ergenekon'la birleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Perinçek davası Ergenekonla birleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 21:48

Ergenekon soruşturması kapsamında Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan dava Ergenekon Davası ile birleştirildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da sanıkları arasında yer aldığı Ergenekon Davası'nda sanık sayısı 273'e yükseldi.

Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de birleşen dosyada sanık olarak yer alan oğlu Mehmet Perinçek ile birlikte yargılanacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Ergenekon' kapsamında görülen davayı, yine kendi mahkemelerinde görülen Ergenekon Davası'yla birleştirilmesine karar verdi. Sanıkların savunmasının alınmasının ardından söz alan duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, her iki dava arasında da “hukuku, fiili ve şahsi irtibat bulunduğu" gerekçesiyle davaların birleştirilmesini talep etti.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLDİ

13. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davayı, Ergenekon Davası ile birleştirdi. Mahkeme Heyeti Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliye talebini ise reddetti. Mahkeme ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti kapatma davasının açılamasından 5 ay öncesinden itibaren Aydınlık Dergisi ile Ulusal Kanal'da Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç hakkında yapılan yayınların araştırılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

ERGENEKON DAVASI'NDA SANIK SAYISI 273'E YÜKSELDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirilme kararında her iki dava dosyası arasında hukuki, fiili ve şahsi irtibat bulunması, her iki dosyadada ele geçtiği iddia olunan belgeler, telefon konuşma kayıtları, dosya sanıklarına isnat edilen eylemler arasında paralellik ve bağlantı, davaların birleştirme talepli açılmış olması, kovuşturmada gelinen aşama, delillerin birlikte değerlendirilmesindeki zorunluluk ve usul ekonomisi dikkate alındığını belirtti. Böylece toplam 18 dosyanın birleştirildiği Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık sayısı 68'e toplam sanık sayısı ise 273’e çıktı. Davaların birleştirilmesiyle birinci, ikinci ve üçüncü Ergenekon Davası, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası ile molotofkokteyli atılması, Danıştay saldırısında kullanılan glock marka silahın Alparslan Arslan'a satılması, savcı Zekeriya Öz'ün tehdit edilmesi, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı", İnternet Andıcı, İlker Başbuğ hakkındaki dosya, Şile'de yapılan kazılara ilişkin dava olmak üzere Ergenekon kapsamında açılan toplam 18 iddianame tek davada toplanmış oldu.

Haberin Devamı

273 SANIK 21 HAZİRANDA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Mahkeme İkinci Ergenekon ile Birinci Ergenekon Davalarını 27 Nisan tarihinde birleştirmişti. 273 sanık 21 Haziran'da görülecek Ergenekon Davası'nın 192. duruşmasında hakim karşısına çıkacak. Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de birleşen dosyada sanık olarak yer alan oğlu Mehmet Perinçek ile birlikte yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!