KOBİ'leri internete çekecekler

Güncelleme Tarihi:

KOBİleri internete çekecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 16:08

Google, Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve Sadece Hosting öncülüğünde kurulan “İşinizi İnternete Taşıyın Platformu”, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Türkiye'deki KOBİ'lerin, internet ekonomisinin sunduğu fırsatlardan yeterince  faydalanamadığına dikkati çekti.

Tüketim alışkanlıkları ve müşteri profilindeki değişim nedeniyle,  KOBİ'lerin bilgi işlem teknolojilerini etkin kullanmasının büyük önem taşıdığını  vurgulayan Özen, şöyle konuştu:

"Biz de bugün KOBİ'lerin dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla  'İşinizi İnternete Taşıyın' projesini hayata geçiriyoruz. Projeyle, yeni Türk  Ticaret Kanunu devreye alınmadan, KOBİ'leri e-dönüşüm sürecine hazırlamayı  amaçlıyoruz. İşbirliğimiz sayesinde, KOBİ'lere, web sayfası, hosting ve  e-ticarete olanak tanıyacak altyapı kurulumu, ücretsiz olarak sağlanacak. Garanti  Bankası olarak, projeden yararlanacak KOBİ'lere, e-ticarete girişi kolaylaştırmak  amacıyla 2 yıl boyunca yıllık kullanım ücreti almadan sanal POS hizmeti  sunacağız. 'KOBİ'lerin dijital danışmanı Garanti' yaklaşımıyla, önümüzdeki  dönemde hayata geçireceğimiz yeni proje ve işbirlikleri sayesinde, dijital  dünyadaki desteğimizi kesintisiz sürdüreceğiz.”
         
“24 saat açık mağaza konsepti”
         
Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez, internet ile birlikte  hızlı bir değişimin yaşandığı, kullanıcı karar verme ve satın alma eğilimlerinin  değiştiği bu dönemde, işletmeler için rekabette kalıcı olabilmenin ve başarıda  sürekliliği sağlayabilmenin formülünün internete yapılacak doğru yatırımlar  olacağını belirterek, “Tüketicinin '24 saat açık mağaza konsepti'nde yaşamaya  başladığı bu süreçte interneti satış kanalı olarak konumlandırmak işletmelerin  sürdürülebilir büyümelerini sağlamaları için önemli” dedi.

Haberin Devamı

Platform hakkında bilgi veren Google Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika  Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil ise “İşletmelerin internet teknolojilerini  etkin kullanması, ülke ekosisteminin büyümesi açısından da büyük önem taşıyor.  'İşinizi İnternet'e Taşıyın' platformu olarak hedefimiz; ekonomimizin büyümesinde  büyük öneme sahip KOBİ'lerin bu dünyada yer alabilmesi için gerekli olan altyapı  ve desteği sunabilmek, hızlı değişime rağmen rekabette kalıcı olmalarına,  işlerini farklı pazarlara taşıyabilmelerine yardımcı olmaktır. Bu kapsamda ilk  kez Google Türkiye öncülüğünde başlattığımız ve Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo,  IdeaSoft ve Sadece Hosting desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu projenin diğer  ülkelere örnek olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İçil, KOBİ'lerin e-dönüşüm sürecine rehberlik ederek, rekabet gücünü  artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Platform, 1 milyon KOBİ'ye erişerek, ilk  yıl sonunda mevcut 10 bin aktif e-ticaret sitesini ikiye katlamayı amaçlıyor”  dedi.
         
İşinizi İnternete Taşıyın
         
Toplantıda Platform hakkında hakkında şu bilgiler verildi:

“İnternet teknolojilerini işlerine entegre etmek isteyen KOBİ'lere bir  yıl boyunca ücretsiz çözümler sunulacak. İşletme sahipleri,www.isinizinternette.com.tr adresine girerek, 1 yıl boyunca herhangi bir ücret  ödemeden, .com alan adı alabilecek, web sayfalarını oluşturabilecek, e-ticaret  altyapılarını kurabilecek, hosting servisinden faydalanabilecek ve böylece ürün  ve hizmetlerinin internet üzerinden tanıtımını ve satışını yapabilecekler.

Haberin Devamı

İşletmeler platform kapsamında sunulan altyapı ile herhangi bir teknik  desteğe ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı  bir şekilde işlerini internete
 taşıyabilecekler. Platform kapsamında, Garanti Bankası ödeme sistemleri konusunda  destek sağlarken, IdeaSoft e-ticaret sitesi hazırlama aracını, SadeceHosting ise  web sitesi oluşturma aracı ve hosting hizmetini sağlayacak. E-ticaret sitesi  kuran firmalar, ürün gönderimlerinde Yurtiçi Kargo'nun özel fiyatlarınan faydalanabilecekler. Google AdWords reklam programı desteği ile de  işletmeler, ürün ve hizmetlerini hedef kitleleri ile buluşturma imkanına sahip  olacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!