Diyanet TV yayına başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyanet TV yayına başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 16:35

TRT Anadolu ile ortak yayın yapacak olan Diyanet TV, 16 Haziran 2012 Cumartesi akşamı idrak edilecek Miraç Kandilinde Bursa Ulu Cami’den test yayınına başlıyor.

Haberin Devamı

Bursa Ulu Cami’den canlı yayınlanacak kandil programıyla başlayacak test yayınının ardından Ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan özel iftar ve sahur programları Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

“Toplumu din konusunda aydınlatma” ilkesi doğrultusunda yayın yapacak olan Diyanet TV’de propaganda dilinden uzak, dinin kendi gönül dili üzerine kurulacak bir yayın politikası izlenecek. Diyanet TV’de barış ve kardeşlik ilkesinden ödün verilmeyen bir kuşatıcılık içinde İslâm’ı çağın değer ve ruhuyla buluşturmak ve özgün bir televizyon kanalı olmak hedefleniyor. Diyanet TV yayınlarını başlangıçta günlük 12 saat olarak gerçekleştirecek.

Diyanet TV’nin günlük yayın akışında güncel tartışma programları, tefsir saati, dini soruları cevaplama saati, meal saati, hatim saati, naklen cuma namazı, kültür-sanat, çocuklar için dini eğitim programları, çizgi filmler, belgeseller, cami hikâyeleri, kadın ve musiki programları gibi başlıklar yer alacak.

Haberin Devamı

Merakla beklenen Diyanet TV’nin logosu, sloganı, programları ve ekran yüzleri, Ramazan ayından iki gün önce gerçekleştirilecek olan tanıtım lansmanında kamuoyu ile paylaşılacak.

        

         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!