Paris EXPO sunumundan canlı yayın

Güncelleme Tarihi:

Paris EXPO sunumundan canlı yayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 15:32

Hürriyet Ege Temsilcisi Deniz Sipahi, İzmir için tarihi önem taşıyan EXPO sunumundan canlı bildiriyor.

Haberin Devamı

Şimdi de Brezilya'nın adayı  Sao Paulo ekibi sahnede.

Dubai sunum yapıyor.

 

İzmir sunumu bitti.

 

Şu anda dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz konuşuyor.

 

Sağlık insanlığın en önemli konusu... Sağlık hizmeti olmazsa dünya yaşanılabilir bir yer olamaz ve ilerleme sağlanamaz.

Gelişmemiş ve gelişmiş ülkelerde gelecekte de sağlık en önemli konu olacaktır.
 Kuş ve domuz gribi gibi yeni tehditler dünyayı dolaşıyor.

İnsanların günlük hayatlarında edinebilecekleri basit alışkanlıklar, birçok sağlık problemini çözecek. EXPO ile günlük hayatlarımızı çok daha sağlıklı bir hale gelebilir.

İzmir ve İzmirliler binlerce yıl öncesine dayanan bir sağlıklı yaşam geleneğine sahipler. İzmir, bütün dünyayı bir araya getirecek ve sağlık problemlerine çözüm bulacak bir platform olabilir.

Haberin Devamı

Öz, dünyaca ünlü bir kitabını göstererek, kalbin önemini vurguladı. Bugün, obeziteden ölenlerin sayısının açlıktan daha fazla olduğunu söyledi. Ayrıca EXPO

 

Sağlık Bakanı şöyle konuştu:

10 yıldan beri Türkiye’nin sağlık sistemini dönüştürme yolculuğumuz başladı. O günden bugüne çok yol kat ettik. Ancak iyi bir sağlık sistemi uzun soluklu bir taahhütte bağlıdır.

Bugün, nerede olduğumuzun ve yarın nereye gideceğimizin öyküsünü anlatacağım.  Bu hepimizi birleştiren bir yolculuk. Sorunlar küresel ve ortak sorunlar.


Geçmişten başlayalım.10 yıl önce sağlık birkaç problemle karşı karşıyaydı. Altyapımız yetersizdi ve büyük şehirlere yoğunlaşmıştı. Kırsal kesime erişim sınırlıydı. Ayrıca bekleme süresi çok uzundu. Halkımızın önemli bölümünün sağlık sigortası yoktu. Sosyal yardım paketimiz cazip değildi.

Bu sorunların çözümüne yönelik 5 temel üzerine bir “Sağlıkta Dönüşüm Programı” başlattık:

Biz, “Herkes için Sağlık”ın hayalden gerçeğe dönüşebileceğine inanıyoruz. EXPO 2020’nin İzmir’de yapılmasının; sadece kendi bölgemiz için değil, bütün küresel toplum için bu hedefe varmamızda bize yardımcı olacağına inanıyoruz.

 

 

Haberin Devamı

Lucien Arkas konuşmasında 110 yıllık bir grubun başkanı olduğunu söyledi.


İzmirlilerin dünyanın en sağlıklı en hoşgörülü ve en dinamik kentlerinden birinde yaşadığını söyledi. İzmir Türkiye’nin ekonomik gücü en yüksek üçüncü kenti. Aynı zamanda, Akdeniz’in önemli bir limanı.

İzmir aynı zamanda bir sanat kenti. İzmir’in uluslararası müzik, film ve tiyatro festivalleri her yıl yüz binlerce insanı bu kente çekiyor.

 

Şehrimiz ticarette ne kadar dinamikse, bizler de bir o kadar dingin ve mutlu insanlarız. İzmir, geceleri en az gündüzleri kadar sakin ve güvenli.


İzmir, tarih boyunca sağlıklı bir şehir olmasıyla ünlü. Dünyanın ilk psikiyatri hastanesi olan Asklepion, sağlığın sembolü yılanlı sütunuyla milattan önce 4 yılında İzmir’de kuruldu.

Haberin Devamı

Biz İzmirliler sporu da çok severiz. Şehrin sahil şeridi her gün koşucu ve bisikletçiler ile dolup taşar. Alaçatı koyu dünyaca ünlü bir sörf cenneti.

Değerli üyeler

Şimdi izninizle size en büyük sağlık sırrımızı söyleyeceğim. Bu sır, zeytinyağlı yemeklerden oluşan mutfağımız! Mutfağımız hafif ve sağlıklı olduğu kadar, çok kültürlüdür de.

Konu çok kültürlülükten açılmışken, Katolik bir ailenin çocuğu olarak şunu söyleyebilirim ki, İzmir tam bir hoşgörü cenneti.

Gelin, gelecek nesillerin İzmirliler gibi sağlıklı ve mutlu yetişebilmeleri için bize destek olun.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.


  

Kocaoğlu konuşmasında şunlar söyledi

 

İzmir’in bir rüyası var: Herkes için sağlık.

Haberin Devamı

Gelecek nesillerin daha sağlıklı yaşayabilmesi için bütün ülkeleri bir araya getirmeyi ve onların iş birliği yaptığı dev bir platform olabilmeyi hedefleyen İzmir, bu nedenle EXPO 2020’ye ev sahipliği yapabilmeyi çok istiyor.

İzmir, EXPO’ya ikinci kez aday olan, deneyimli bir kent. Altını çizerek söylüyorum;
2015 adaylık sürecinden beri odağımız hiç değişmedi. EXPO, hep İzmir’in ve İzmirlilerin gündeminde oldu.

Ben 8 yıllık Belediye Başkanlığımın 5 yılında EXPO için çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum.  Sadece kentimizin yerel yönetimi değil, sivil toplum örgütlerimizden medyamıza ve tüm İzmirlilere hepimiz, EXPO’ya yürekten inanıyor ve destekliyoruz. İzmir’i her alanda EXPO’ya hazır hale getirmek için canla başla çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Hükümetimizin İzmir’e ve adaylık sürecine desteğinin her alanda en yüksek düzeyde olduğunu da özellikle hatırlatmak istiyorum.

Alanımız İnciraltı, hem temayla uyumlu hem de doğal zenginlikleri açısından bugüne kadar seçilen en güzel EXPO alanlarından birisi olacak. Geçen hafta, İnciraltı’nın EXPO alanı olması ile ilgili bir yasa mecliste onaylandı. İnciraltı, şehir merkeziyle iç içe, havaalanına yakın ve hem İzmirlilerin hem de uluslararası ziyaretçilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği bir lokasyon.  EXPO sonrasında İnciraltı’nı, içinde sağlık merkezi bulunan doğal bir parka dönüştürme projemiz var.

Ben, rahat trafiği ve kaliteli konaklama imkanıyla, herkese tatil kadar keyifli bir EXPO vaat ediyorum. Ve tüm ziyaretçilerimizi, bir aile dostu gibi ağırlayacağımızın garantisini veriyorum. Çünkü İzmirliler misafirperverlikleriyle ünlüdür.

Siz değerli delegelerden, İzmir’in bu rüyasını gerçekleştirebilmemiz için bize destek olmanızı istiyorum.

İzmirliler adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

 

Sunum sırası İzmir'de. Defne Samyeli sunum konuşmasını yapıyor. Samyeli konuşmasında şunları söyledi;

 

Uluslararası Sergiler Bürosu’nun değerli Başkanı, Genel Sekreteri ve üyeleri,

İzmir ve Türkiye adına hepinizi selamlıyorum.

Bugün “Daha iyi bir dünya için yeni yollar / Herkes için sağlık”
idealimizi paylaşmaya geldik.

Türkiye, son 10 yılda sağlıkta büyük ilerleme yaşadı. Bu daha sağlıklı bir dünya için katkıda bulunmak için neden bu kadar istekli olduğumuzun nedenlerinden biri.

İlk konuşmacımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu


Şimdi Tayland sunuma başladı. Tayland, "Bize güvenin" mesajı verdi. EXPO'yu çok istediklerini ve hazır olduklarını söyledi.

Şu anda salonda İzmir'in en güçlü rakiplerinden Rusya'tan Ekaterinburg temsilcileri sunuma başladı. Ekaterinburg'un sunumu, 20 dakika sürdü.

 

 

Hükümet adına konuşan Tayland Başkan Yardımcısı, büyük sel felaketi gören Tayland'ın altyapısını tamamladığını söyledi.

 

İzmir'in sunumunu da sunuculuğu Defne Samyeli yapacak. Açılış konuşmasında  iki dakika İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapacak. Daha sonra İzmir filmi sunulacak. Film sunumundan sonra Arkas Holding Yönetim Kurulu Başlanı Lucien Arkas bir konuşma yapacak. Ardından İzmir'in tema filmi gösterilecek. Gösterimden sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir konuşma yapacak. Konuşmadan sonra programın akışı dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün konuşmasıyla devam edecek.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!